22. september 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Heidi Ulriksen med laksen på 11,4 kilo tatt fra båt på grønn sone i Nedre Eiker tirsdag kveld. (Foto: Privat)

Ni-åring landet laks på 11,4 kilo etter 25 minutters kamp

Etter 25 minutters kamp kunne ni år gamle Heidi Ulriksen fra Krokstadelva endelig lande laksen på hele 11,4 kilo tirsdag kveld. Hun hadde dermed slått storesøsters rekord på 8,2 kilo.
Annonse

Familien Ulriksen med pappa Sindre og døtrene Helene og Heidi er lidenskapelige laksefiskere. For selv om de landet en stor fin laks tirsdag kveld, var de ute på elva i båt igjen i kveld. Men i dag var ikke laksen like bitevillig som i går.

Familien fra Krokstadelva gir seg imidlertid ikke med det første. De fisker en del i Drammenselva, Lierelva og andre steder hvor det går laks. Dette er familiens store hobby og mat blir det også. For denne laksen skal ende på grillen en av de første dagene. Det gleder både fiskeren selv og familien seg til.

Annonse

Heidi er naturlig nok både stolt og ivrig etter å få flere lakser. Men det mest morsomme var jo å slå storesøsteren. Familien hadde vært og handlet flere nye wobblere og etter å ha fått justert dem slik at de gikk riktig i vannet, tok det ikke mange minuttene før ruggen på 11,4 kilo satt på kroken. Men å få den i båten tok lang tid og var veldig slitsom, skal vi tro ni-åringen rett.

Ulriksen-familien fisker fra båt i grønn sone og de har altså ikke tenkt å gi seg med det første. For ni-åringen Heidi var dette både spennende, men litt slitsomt, kunne hun fortelle til Eikernytt.no mens de var ute på elva nå i kveld.

Dette er den stolte fiskeren og det beste av alt – hun slo søsterens pers på 8,2 kilo som hun tok for to år siden. Fisken er nesten like stor som jenta.
Del: