27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Inger Johanne Nilsen på 95 år setter pris på litt hjelp av Kristian Henriksen til å betale for varene selv om hun kunne taklet dette selv.

Nå kan du handle dagligvarer døgnet rundt i Hokksund

Dagligvarer 24 timer i døgnet. Det er det nyeste tilskuddet til handlende i Hokksund og omegn. Igjen er det Coop Prix som går i bresjen etter at de i noen år nå har hatt åpent alle dager i året.
Annonse

Onsdag kveld kl. 21.00 stengte Prix Hokksund dørene for å innføre det nye systemet med døgnhandel. Nytt utstyr skulle installeres og de ansatte måtte lære seg hvordan det hele virket i løpet av kort tid.

I dag var alt på plass og det ser ut til å virke etter hensikten. Nå kan vi jo lure på om dette er en nødvendig utvikling i en by der de fleste butikkene er åpne mellom klokken 07.00 og 23.00.

Annonse

Fungerende butikksjef, Kristian Henriksen, har tro på konseptet, men innrømmer at han er spent på omfanget av bruken.

Hybrid-løsning
Prix-butikken vil holde åpent alle dager som til nå med betjening for salg av øl og tobakksvarer samt utdeling av postpakker. Den store forskjellen er at den manuelle kassa er fjernet til fordel for en selvbetjent løsning.

Men etter normal stengetid må du laste ned en egen app som gjør at du kan låse deg inn og handle selv om det er sent på kvelden eller midt på natta for den saks skyld.

Etter å ha lastet ned appen, brukt bank-ID og dette er oppe å gå på telefonen din, må du skanne en QR-kode for å komme deg inn og når du skal kjøpe varer som piller og tobakksvarer. Øl får du altså ikke kjøpt på sene kvelder. Det setter norsk lovgivning en effektiv stopper for.

Kassene er nå selvbetjent, men her kan du i tillegg til å betale for varene dine med enten kort eller kontanter, ta ut penger om du skulle trenge det. Men det gjelder å lese beskjedene på skjermen godt.

Må tilvennes
Kristian Henriksen regner med at det vil gå en tid før folk venner seg til dette nye systemet og at trafikken tar seg opp. For butikken trenger flere kunder. Ukedagene er nemlig for stille, mens søndagene er det et skikkelig kjør slik det har vært til nå.

Ettersom dette er den eneste butikken i området med døgnåpent så regner de med at det vil gå litt tid før dette blir godt nok kjent.

Kasseløsningen gjør at du kan betale med kort eller kontanter i tillegg til Coops egen app. Du kan også ta ut penger som før. Og det er mange som fortsatt bruker kontanter i denne butikken.

Kristian Henriksen sier de har fått flere reaksjoner etter at skiltene om døgnåpen butikk kom opp i går.

Bemanning som tidligere
– Vi blir like mange ansatte som tidligere, men det kan bli en del rokkeringer i arbeidstiden. Men dette må vi se nærmere på når dette får gått seg til, sier Kristian.

Nå er det også høysesong på grunn av mange gjester på Hokksund Camping. Hva som skjer utover høsten er derfor ikke klart.

Økt overvåking
Det å ha selvbetjent butikk blir en utfordring når det gjelder sikkerhet og ikke minst tyveri og svinn. Men her har butikken fått opp en rekke overvåkingskameraer slik at alt vi gjør blir registrert på video. Det er vektere som følger med, men Kristian Henriksen innrømmer at dette kan være et dilemma.

Erfaringer fra andre steder viser imidlertid at folk setter pris på å kunne handle når det passer dem, men det er nok en forskjell fra en by som Hokksund og mer grisgrendte strøk. Også her må det prøves og kanskje feiles før ting setter seg.

– Denne QR-koden må skannes hver gang du skal inn i butikken etter vanlig åpningstid. Du må også skanne deg ut igjen etter endt handel, sier Kristian.
Del:
Annonse