4. oktober 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er knusktørt i skog og mark og brannvesenet i Drammensregionen advarer mot all bruk av ild og varme ute. (Arkivbilde fra Lauvtjern)

KNUSKTØRT: Nå er det forbudt å grille eller tenne bål i skogen

På grunn av den store skogbrannfaren går brannvesenet nå ut med en tydelig beskjed til alle innbyggere. Glem alt som har med bål og grilling å gjøre i skog og mark.
Annonse

Kombinasjonen tørr vegetasjon og lite nedbør har gjort at skogbrannvarselet nå er på mørkerødt, og ifølge værvarselet er det heller ikke noe regn i sikte den kommende tiden. Det har gjort at Drammensregionens brannvesen nå går ut med en klar og tydelig beskjed:

– Ikke grill eller tenn bål i skog og mark. Nå kan slik aktivitet åpenbart føre til brann, og vi minner derfor om at dette er forbudt, sier brannsjef Torgeir Andersen.

Annonse

Forbudet gjelder all bruk av åpen ild, og inkluderer blant annet bål, griller og engangsgriller. Det er fremdeles tillatt å grille i park eller egen hage, men også der må du være forsiktig.

– Gnister, varme fra undersiden av grill, eller griller som står nære hekker eller bygninger kan lett skape farlige situasjoner som kommer ut av kontroll. Vi pleier å si at dersom du er i tvil om det er trygt bør du la det være, forteller Andersen.

Kan bli forbudt også andre steder
Dersom tørken fortsetter kan det bli aktuelt å innføre strengere regler. Om brannfaren vedvarende er spesielt stor eller det foreligger andre ekstraordinære forhold, kan all bruk av ild forbys alle steder utendørs i kommunen, inkludert din egen hage eller gårdsplass.

– Foreløpig går vi kun ut og minner folk på det eksisterende forbudet i skog og utmark, og understreker at folk må være veldig aktsomme ved bruk av åpen ild andre steder. Selv om vi altså ikke utvider forbudet nå, så følger vi situasjonen tett, og vi kan derfor ikke utelukke at forbudet kan bli enda strengere etter hvert, sier Andersen.

– Ikke grill eller tenn bål i skog og mark. Nå kan slik aktivitet åpenbart føre til brann, og vi minner derfor om at dette er forbudt, sier brannsjef Torgeir Andersen.

Del: