23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Pia Nikolaisen debuterer som singer/songwriter med den såre låta «Blekne». (Alle foto: Andrea Syversen)

Pia debuterer med lokalprodusert nytelse til ettertanke

Det har «tatt sin tid», men i dag debuterer Pia Nikolaisen som singer/songwriter på «ordentlig». Singelen «Blekne» er nå på alle digitale plattformer. I tillegg til singelen så slippes også en nydelig video på YouTube.
Annonse

Pia Nikolaisen er født i Porsgrunn og bor nå i Hokksund med mann og barn.

Hun sier selv at sang og musikk har fulgt henne fra hennes første leveår og frem til i dag. I sine ungdomsår fordypet hun seg i den klassiske verdenen. Nå er hun 32 år og tøff nok til å debutere som en singer/songwriter. Og hun gjør det på norsk.

Annonse

Om hvorfor det ble norsk sier Pia: «Det ble veldig naturlig å skrive på norsk da jeg startet med mine terapitimer med «kladdeboka» Jeg føler det blir enda nærere på norsk. Det er mitt morsmål og jeg får vist min sårbarhet og ærlighet. Det er færre ord, men de veier tyngre.»

Pia har stått på scenen med flere kjente artister, og hun koret på livestream-konserten til Sondre Lerche, «And in my dreams-PATIENCE EXTRAVAGANSA» på Drammens Teater i 2020, hvor det var flere tusen seere over hele verden. I dag synger hun aktivt i et gospelkor i Drammen, samtidig lager hun altså egen musikk og samarbeider mye med sin mann Mats Nedberg som driver «Roadkill studio».

Dette er første gang hun gir ut musikk, så det er en milepæl. En stor milepæl. Inspirasjonen til å skrive sier hun kommer fra hennes eget liv. Fra hjertet. Hun forteller også at det vil komme flere låter etter hvert, noe hun ser veldig frem til.

Men akkurat nå er Pia mest spent på mottagelsen «Blekne» vil få. Sangen er skrevet av henne og mannen Mats har spilt alt av instrumenter. – Produseringen har vi for så vidt samarbeidet om sier Mats, men låta er mikset og spilt inn av meg i Roadkill studio, fortsetter han. Blekne er mastret av Njål Frode Lie i «NFL produksjoner» og videoen er filmet og redigert av Espen Wallin.

– Låten «Blekne» ble til etter en overveldende følelse av tap og fortvilelse, sier Pia.

Hun har mistet så mange som har stått henne nær, også sin pappa. Pia forteller at han brått ble revet bort for to og et halvt år siden. Og oppå det hele, så var det hun som fant ham død.

«Det ble så traumatisk og jeg slet veldig lenge. Jeg har brukt to år på teksten til «Blekne». Det ble en slags terapi for meg, da jeg følte på en stor ensomhet i sorgen. Jeg hadde behov for å dele den med noen. Det ble til slutt en tekst. Når jeg satt og skrev følte jeg at jeg fikk skrevet ned alle de ubesvarte spørsmålene som jeg i dag sitter med. Selv om jeg ikke fikk noen svar, så hjalp det bittelitt allikevel. Men jeg klarte ikke å være sterk lenger. Jeg ble den lille jenta igjen. Den sårbare.»

«Sangen ble enda sterkere og enda vondere, da min beste venninne fikk oppleve alle foreldres mareritt. Nemlig å miste sin seks måneder gamle sønn. De sitter med et hav av smerte og et tap så stort. Fortvilelsen vokser og de leter etter svar. Sangen ble spilt i hans begravelse. Barnet som døde er også med i musikkvideoen. En video spilt inn en uke før han døde. Som du skjønner, betyr denne sangen så inderlig mye for meg, og for andre. Dette vil kanskje være og bli den mest triste, vondeste og fineste sangen jeg gir ut, sier hun avslutningsvis om låten «Blekne».

Med sin varme tone, sin sarte tone, formidler Pia dype tekster og skaper stemning i sin helhet.

Sangen handler altså om sorg, lengsel og fortvilelse. Livet byr på mange utfordringer og noen ganger blir det rett og slett altfor mye.

Til tross for sin dystre bakgrunn er Blekne det jeg vil kalle lokalprodusert nytelse til ettertanke. Jeg venter spent på fortsettelsen.

Del:
Annonse