19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det blir action med motorsag i Hokksund lørdag. Einar (innfelt) og Petter er proffe på håndtering av motorsag i konkurranser som de vi har sett på TV.

Lover skikkelig action med motorsagkonkurranse i Hokksund

Har du lyst til å oppleve action på nært hold? Da må du komme deg til Hokksund sentrum lørdag 17. juni på Hokksund-dagene. Da skal nemlig Haug Bygdeungdomslag ha motorsagkonkurranse.
Annonse

– Det blir noe du kan ha med hele familien på, så spre budskapet. Og kom å se ungdommen konkurrere i motorsag fra kl. 13.00 på Stasjonsgata 30, sier leder i Haug Bygdeungdomslag, Kristian Kleven.

Han forteller at Bygdeungdomslaget er en plass for alle. Det er en frivilling ungdomsorganisasjon som jobber for å gi all ungdom en sosialmøteplass og et tilbud om aktivitet på bygda.

Annonse

– Vi arrangerer fester, spill-kvelder, konkurranser og mye mer. Nå skal vi arrangere motorsag konkurranse, eller Stihl-cup som det heter. Det er en konkurranse som har fem øvelser det er sverdsnuing med kjedebytte, under- og overkapp, presisjonskapp, felling og kvisting, sier han.

Dette er alle øvelser som de bruker ute når de skal sage ned et tre i skogen. Hvis du vil se og lære mer er det bare å spørre deltakerne på lørdag så svarer de på det dere lurer på.

– To av deltagerne som skal konkurrere er Einar Andreas Skinstad og Petter Bøe Hørtvedt. De har konkurrert med motorsag i en del år og er klare til å vise dere hvordan dette skal gjennomføres. Einar er også tidlige Norges mester, det er bare å glede seg, sier Kleven.

Del:
Annonse