4. oktober 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Førstkommende lørdag er det åpning av Nøstetangensenteret som museet med kafé nå heter. Her blir det mange aktiviteter utover sommeren. (Foto fra nettsiden)

Nøstetangen åpner dørene igjen etter omfattende ombygging

Førstkommende lørdag åpner Nøstetangen norsk glassmuseum for publikum etter omfattende ombygginger og utvidelser samtidig som de skifter navn til Stiftelsen Nøstetangensenteret.
Annonse

Nøstetangensenteret åpner for publikum lørdag den 17. juni kl. 14 og det er gratis adgang til årets utstillinger i forbindelse med Hokksund-dagene. Det gjelder også søndag 18. juni.

Årets utstilling ved siden av en omfattende glass-samling, er «Samfunnet under Hellefossen». Det er en tidsreise om livet på og langs elva fram til i dag, og er samarbeid med Hellefossen Elveeierlag, Østsiden JFF og Eiker Historielag og Øvre Eiker kommune.

Annonse

Den faste samlingen i 2023 viser glass fra Nøstetangen, samt fra etterfølgerne Hurdal, Gjøvik og Hadeland glassverk – og er en vandring gjennom norsk glasshistorie på nesten 300 år. Senere studioglasshytter er også representert.

Nytt i år er at de kan presentere en rekonstruksjon av Nøstetangen Glasværk med alle bygninger slik det så ut den gangen verket var i drift. Filmene «Et flunkende eventyr» og «Den mystiske Kôhler» er rekonstruert og vil vises i sommer.

Nøstetangen Cafe
Nøstetangen Cafe som er et nytt konsept i Sorenskrivergaarden i en atmosfære med historisk inspirasjon og med et fantastisk fint parkområde og Drammenselva som nærmeste nabo.

Nøstetangen Cafe har noe å friste med enten du trenger en liten kaffepause med noe søtt til, en enkel lunsj eller et varmt måltid. Her serverer de kaffe og vafler, mineralvann, salat, smørbrød og andre småretter.

Flere arrangementer
Cafeen vil også tilby flere konserter på lørdag. De lover også vinsmaking og guidet omvisning i museet som en pakkeløsning om du er interessert i det. Det er også blitt større muligheter for selskapeligheter i lokalene.

Del: