27. september 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kommunalsjef for oppvekst, Else Berit Kyte, vil melde saken til Datatilsynet for å finne ut hva som skjedde.

Tre bekymringsmeldinger til barnevernet kom ikke fram i Øvre Eiker

Kommunenes interesseorganisasjon (KS) har meldt om at bekymringsmeldinger sendt via KS sin portal, ikke er kommet frem til barnevernet. 244 kommuner er trolig berørt. Øvre Eiker kommune er én av kommunene som er berørt.
Annonse

Det er tre meldinger sendt til Øvre Eiker via portalen som ikke er kommet fram. Dette gjelder to meldinger fra høsten 2020 og én melding i mars 2023. Meldingene fra 2020 er det ikke mulig å finne ut av, men meldingen fra mars 2023 har de trolig indentifisert.

Disse meldingene kan ikke lastes ned nå, da de som følge av personvernreglene blir slettet etter 14 dager. Vi ser bare at det er sendt meldinger til kommunen, ikke hvem som har sendt meldingen, skriver kommunen i en pressemelding.

Annonse

Kommunen vil melde saken og avviket til Datatilsynet. Nasjonale myndigheter vil også gjennomføre undersøkelser for å finne ut hva som har gått galt i denne saken. Feilen er nå rettet opp av leverandøren.

– Kommunen får få meldinger via portalen, og vi er trygge på at vi har oversikt over situasjonen. Tjenesten er levert av Visma. Kommunen er ansvarlig for riktig behandling av data og leverer avviksmelding med det første, sier kommunalsjef for oppvekst, Else Berit Kyte.

Del: