20. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Myndighetene mener du betaler for mye for internett - nå varsles det endringer i Drammensområdet. (Illustrasjon)

Betaler for mye for internett – varsler endringer

Nkom mener du betaler for mye for internett. Nå vil de avskaffe regionale monopoler og styrke valgmulighetene for bredbåndskundene.
Annonse

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) vil pålegge enkelte store regionale bredbåndsselskaper å gi tilgang til konkurrenter i deres nett. I Drammensområdet gjelder dette Viken Fiber.

Bakgrunnen for dette er en ny markedsanalyse av bredbåndsmarkedene som nå sendes på høring. I Drammensområdet har Viken en markedsandel på 52 prosent og leverer internett til om lag 42.000 husstander.

Annonse

– Når det er liten konkurranse om kundene, fører det til høyere priser og sannsynligvis dårligere tilbud, sier direktør for Nkom, Pål Wien Espen.

Dersom myndighetenes forslag til regulering går gjennom, vil dette bety at andre leverandører av internettilknytning vil få mulighet til å tilby sine tjenester i Viken sitt fibernett.

– Vi mener sunn konkurranse på rimelige og rettferdige vilkår på sikt vil gi kundene billigere internettilknytning og større valgmulighet, sier Pål Wien Espen i Nkom.

Del:
Annonse