4. oktober 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

50 ungdommer sammen med lærere og medlemmer av båtens venneforening, tok ryddejobben på Holtøya alvorlig og fikk en fin dag på Eikern. (Foto: Bjørn Kristoffersen)

En skoledag med rydding av friluftsperle i Øvre Eiker

Torsdag 15. juni i strålende solskinn og blikkstille vann skapte MS Eikern venneforening lærerike opplevelser, samfunnsnyttig læring og flotte sommerminner for 9. klasse ved Vestfossen Ungdomsskole. Det var tid for strandrydding.
Annonse

MS Eikerns venneforening er en engasjert venneforening som brenner for bruk og opplæring av bruk av Eikern og Fiskumvannet. Denne turen var et av de mange tingene de skaper og får til.

Tidlig på morgenen steg 50 spente ungdommer sammen med lærere om bord på MS Eikern – klare til dagens skoledag. MS Eikerns venneforening ønsker å løfte fram friluftsperlen «Holtøya». Det er en øy i nederste del av Eikern med utmerket tilgang til å dyrke friluftsliv.

Annonse

Ungdommene hadde en tydelig samfunnsoppgave med turen. Vi skulle benytte anledningen til å rydde plast og søppel vi fant på øya og sette fokus på hvordan vi bruker naturen uten å legge igjen noen fotavtrykk. Ivrige ungdommer foretok rydding av øya og raking av sandstrendene slik at de nå framstår «tropestrender» ifølge ungdommen selv.

Sommerværet viste seg fra sin beste side, så de benyttet også deler av skoledagen til bading fra båt og strender omkring på øya.

– For oss i MS Eikern venneforening har dette vært en gledens dag. Det har vært så flotte ungdommer med oss på turen og vi takker for et godt samarbeid med Vestfossen ungdomsskole. I tillegg har vi hatt med flere engasjerte medlemmer i foreningen på tur i dag for å bistå med å legge i land og teste ut turer til Holtøya, forteller leder i MS Eikern venneforening, Helge Nilsen. 

Han tenker at ungdom som får denne lærdommen og opplevelsene vil være de beste innbyggerne til å bruke og ta vare på slike naturperler i framtiden.

Han takker også Eikern Turist trafikk AS som gjorde det mulig for oss å gjennomføre denne turen før sommerferien midt i en travel seilingssesong.

Turen ble gjort mulig med «Skjønnsbaserte tilskuddsmidler» fra Øvre Eiker kommune.

Del: