22. september 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fra samlingen på Eiker Kvikk i dag der ungdommene fikk sin første innføring i jobben som venter dem.

Idretts- og aktivitetsråd ansetter 50 ungdom i sommerjobb

Øvre Eiker idretts- og aktivitetsråd er i full gang med innspurten av planleggingen av årets sommerskole - Sommerkvikk 2023. Arrangementsklubbene IF Eikerkvikk, Bakke IF og Vestfossen idrettsforening, har i år igjen gjort en fantastisk jobb med å behandle søknader for ansettelse av ungdommer under 18 år.
Annonse

– I år har vi opplevd en eksplosiv økning i antall søknader. Totalt sett har klubbene mottatt 290 og vi har ansatt 50 ungdommer under 18 år som får sommerjobb gjennom arrangementet i år. Vi gir klubbene mandater og budsjetter til å planlegge sin drift av sin uke i Sommerskolen, sier Hanne Lyngaas, Leder i Øvre Eiker idretts- og aktivitetsråd.

Dette er i tillegg til de sentrale avtalene de gjør med kjøring av lønn, regnskap og rapportering, innkjøp av buss, forsikringer og t-skjorter. Det er klubbenes erfaringskompetanse for gjennomføring av arrangementer som kommer til nytt for å kunne drifte et slikt arrangement med et stramt budsjett.

Annonse

– Den jobben klubbene sammen skaper og gjør her, er uvurderlig og har en stor samfunnsverdi. Frivilligheten i Øvre Eiker er kjent for å samarbeide godt sammen og få mye ut av hver krone de mottar slik at de får til mest mulig aktivitet for barn og ungdom, sier Lyngaas.

Klubbene regner i detalj ned til hver krone hvordan de kan tenke smart på mat eller andre ting slik at de får mest mulig igjen for pengene. Totalt budsjett for Sommerkvikk 2023 er 928.000. Arrangementet bidrar til at 50 ungdommer under 18 år kommer i arbeid, og gir et tilbud til 3.750 deltakere over 15 dager. I tillegg kommer voksne ressurser fra de ulike klubbene som tar ut egen ferie og bidrar. De har en snitt-kostnad pr. barn og ungdom på 244 kroner.

Lørdag 17. juni var ungdommer som har fått sommerjobb samlet hos Eikerkvikk. De gjennomførte VIK Ung kurs i regi av Viken Idrettskrets.

– Vi i idrettsrådet kaller det « rollemodell-kurs. I tillegg mottar ungdommene arbeidstøy denne dagen. På kurset formidlet kursleder, Sigurd Roestad tips og triks på hvordan de leder en gruppe som aktivitetsleder. Hvordan de kan organisere grupper med lek og gøy, og alle kan delta med variert fysisk trening. Videre ble ungdommene gitt innføring i hva det betyr å være en rollemodell i og utenfor jobben som aktivitetsleder for Sommerkvikk 2023. For oss som arrangerer betyr det mye at Viken idrettskrets bidrar gratis inn med denne kunnskapen og erfaringen, forteller Hanne Lyngaas.

– Vi gleder oss like mye til å gjennomføre som i fjor. Først ut er Vestfossen Idrettsforening som starter opp 26. juni, sier hun.

Sommerkvikk 2023 blir gjort mulig gjennom Sommerskolemidler fra Øvre Eiker kommune og tilskudd fra Gjensidigestiftelsen.

Del: