17. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Dirigent Jørn Hogne Kristoffersen forteller om hva vi får høre på denne konserten.

Vestfossen Salongorkester med sommerkonsert på Fossesholm

Vestfossen Salongorkester starta med sommerkonserter på Fossesholm for et par år siden. Heldigvis fortsetter de med det.
Annonse

Søndag 18. juni var det ny flott konsert i Steinfjøset på Fossesholm herregård. Orkesterets leder, Reidar Aasen, ønska oss velkommen, og fortalte at det i år er 20 år siden orkesteret ble «restarta» etter noen års pause.

Astrid Guterud og Sverre Sletten var initiativtakerne. Det var 30 år siden orkesteret forrige gang var i aktivitet. Orkesteret samla seg den gang til én konsert på Bruget i anledning av utstilling der. Heldigvis ble det mange, mange fine konserter.

Annonse

De legger i år opp til flere markeringer av jubileet, blant annet jubileumskonsert seinere i år. Et ganske så fullt lokal kunne glede seg over vakre melodier, alle med et lyst, mykt sommerlig preg. Peterson-Berger, Merikanto og Arne Hagen var blant komponistene vi fikk høre. En liten time til glede for oss alle.

Tusen takk for konserten til orkester og dirigent Jørn Hogne Kristoffersen.

Stein Andersen

Leder av orkesteret, Reidar Aasen, sier litt om historien til orkesteret.
Astrid Guterud var en av initiativtakerne til å starte opp igjen med orkesteret og er viktig når det gjelder håndtering av tangenter i flere sammenheng.
Del:
Annonse