4. oktober 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Solid skyting av Gunn Heidi Sønsterud Haugen under et internasjonalt stevne i Sveits.

Sterke prestasjoner fra Hokksund-skytter i Sveits

Gunn Heidi Sønsterud Haugen fra Hokksund har nok en gang bevist at hun er en habil skytter på internasjonalt nivå. I uka som var ble det flere fine topp-plasseringer selv om pallen glapp akkurat.
Annonse

De aller fleste aktive sivile skyttere ute i verden, er enten ansatt i forsvaret eller i politiet, nettopp for å skyte. Det store flertallet er dermed heltidsskyttere. Her hjemme er det kun noen få rifleskyttere som er heltidsskyttere – ofte ved siden av studier.

Gunn Heidi stiller ikke i klassen for profesjonelle skyttere, men gjør det altså meget bra i et CISM-stevnet i Thun i Sveits siste uke. Hun har bakgrunn fra Heimevernet og jobber nå i Spordrift.

Annonse

Men i Sveits var det bra norsk innsats med to fjerdeplasser individuelt på Gunn Heidi.

– Ikke for å skryte, men dette var god skyting og jeg var veldig nære pallen, sier hun til Eikernytt.no.

Alle de tre foran henne (og noen bak), har flere medaljer fra World Cup, EM osv. så ingenting å si på nivået i denne konkurransen. Flere av skytterne har også gode resultater fra OL.

I lagkonkurransen og kvalifisering til individuell konkurranse i sportpistol ble det en 4. plass til Hokksund-skytteren.

Den samme plasseringen ble det i den individuelle konkurransen i sportpistol.

I lagkonkurransen og kvalifisering til individuell konkurranse i hurtigpistol ble det ikke fullt så god plassering, men her var det utrolig trangt om plassen på lista og Gunn Heidi endte på en åttendeplass.

I den individuelle kon konkurransen i hurtigpistol ble det nok en solid fjerdeplass på Gunn Heidi.

Hokksund-skytteren, Gunn Heidi, holder et godt internasjonalt nivå i pistolskyting.
Del: