22. september 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Statens vegvesen skal vedlikeholde veimerking på store deler av Østlandet hele sommeren. (Illustrasjonsfoto: SVV)

Veiarbeid på Østlandet i hele sommer – ber om respekt

Statens vegvesen vedlikeholder veimerking på store deler av Østlandet i sommer. Nå ber de oss bilister om å respektere skilting og redusere farten.
Annonse

Arbeidene pågår hele sommeren Buskerud, Asker, Bærum, Oslo, Follo, Nedre Romerike og Østfold, opplyser prosjektleder Jon Gulland i Statens vegvesen.

Respekter skilt, sett ned farten
– Alle trafikanter bes å respektere skiltingen og senke farten i anleggsområder. Husk at de som jobber på og langs veien gjør en jobb for trafikantene, for at veien fortsatt skal være trygg. Trafikksikkerhet er viktig ikke bare for trafikantene, men også for de som jobber langs veien, understreker han.

Annonse

Drift er å holde veien åpen i dag, vedlikehold er å sørge for at vi klarer det i morgen. God og tydelig veimerking er en viktig del av dette.

Bruk og slitasje
Alt som brukes, det slites. Også veimerking tæres av vær og vind.

Når vegmerkingen skal vedlikeholdes, så kommer vi ikke utenom at det får vi konsekvenser for trafikantene i form av venting, sier Statens vegvesen i en melding.

– Vi har forståelse for at slikt veiarbeid kan være krevende for trafikantene, men da er det viktig å minne om at vi gjør dette nettopp for dem. Og husk at også de som gjør jobben, skal hjem til noen, avslutter Gulland.

Slik holder du deg oppdatert
For å være oppdatert på hvor det er veiarbeid og eventuelt trafikkdirigering, oppfordrer Statens vegvesen som alltid trafikantene til å bruke en av flere muligheter for å få informasjon om trafikken i sanntid:

Enten ved å sjekke 175.no, den nye appen Veivesen trafikk, SMS-varsler eller digitale informasjonsskilt.

– Det har aldri vært bedre muligheter til å få oppdatert informasjon om trafikken enn i dag. Videre anbefaler vi trafikantene å beregne ekstra tid, melder vegvesenet.

Del: