23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Eiker Cheer Team – ble Europamestere i Jr. HipHop – igjen etter solid innsats i Italia. (Foto: Privat)

Eiker Cheer Team – Europamestere i Jr. HipHop – igjen

Eiker Cheer Team konkurrerte denne helgen i EM i Cheer. Dette er en konkurranse for de ypperste lagene i Europa med over 3.000 deltakere i Cheer grenene, Cheerleading, Pom, HipHop og Jazz.
Annonse

De tre første grenene konkurreres det i Norge. Eiker Cheer Team kvalifiserte seg under NM i mars med to lag – Groundbreakers (Jr. HipHop, laget som tok EM gull i fjor og deltok i VM i april) og Hypnotic (Jr. Pom).

Konkurransen var i Verona, Italia og gikk over to dager med semifinale første dag og topp 5 i finalen dag 2.

Annonse

Hypnotic kom på en 8. plass, her var det jevnt, og de var bare ett poeng unna 5. plass og kvalifisering til finalen.

Groundbreakers ledet etter dag én. Kunne de levere så bra på matta dagen etter også? Kvelden ble brukt til å gjennomgå video, for å finne ut hvor kan de kunne hente flere poeng, vel vitende om at de bak vil gjøre alt for å prestere enda bedre dagen etter.

Groundbreakers leverte over all forventning under dette mesterskapet.

Finaledag og Groundbreakers leverer så til de grader på konkurransematta. Ikke bare vinner de for andre år på rad, de fikk forbedret seg mye fra dag én til dag to at de endte opp med den beste scoren på finaledagen av samtlige lag i alle kategorier.

– Det er virkelig stort. Stort er også pokalene i idretten vår, spesielt på slike store mesterskap. Pokalen var nesten høyere enn utøverne, sier nestleder i ECT Eagles, Siv Liverød.

– Nå vender Eiker Cheer Team nesa hjem til Norge for å planlegge neste sesong for alle våre lag, vi gleder oss til fortsettelsen, sier hun.

Del:
Annonse