25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører Knut Kvale på besøk på MS Eikern før avgang tirsdag formiddag.

Ordføreren avbrøyt sommerferie for å sjekke ut Sommerskolen

Han skulle egentlig ha sommerferie, men å sjekke ut alle aktivitetene på årets Sommerskole i Øvre Eiker var viktigere enn fri. I dag tok derfor ordfører Knut Kvale runden og besøkte de fleste aktivitetene.
Annonse

Denne uken er det Sommerkvikk i Skotselv, det er tur med MS Eikern og det er Teater workshop som de kaller det på «godt norsk» i Vestfossen. I tillegg er 45 unger samlet på Buskerud Folkehøgskole for å drive med dataspill, håndverksaktiviteter og tursti, for å nevne noe. Også 4H i Bingen er engasjert i sommeraktivitetene denne uken.

Den flytende læreren kaller venneforeningen til MS Eikern turene de nå har på tredje året i regi av Sommerskolen. Og læreren de snakker om er Ola Vigdal, som nå utdanner seg til nettopp læreryrket.

Annonse

Båten gikk fra Vestfossen med det som skulle vært 22 påmeldte, men med noe usikre prognoser når det gjaldt været i dag, var de bare halvparten som dukket opp. Bekymrede foreldre er noen ganger greit, men på denne båten er sikkerheten tatt godt vare på, og de kunne med fordel sendt barna på tur.

Ungene var spente og gledet seg til turen til Holteøya med en rekke aktiviteter.

Destinasjonen for turen er Holtøya hvor det er bygget en landgang slik at båten kan legge til og ungene kan bruke halvannen time på ulike aktiviteter inne på øya. Her er det fisking, bading og mange andre aktiviteter. Under seilasen var det undervisning i båtbruk, bruk av redningsvester, som var pålagt, og sikkerhet på og ved vannet.

Ved tidligere turer har det vært unger med som aldri har satt sine bein på en båt før. Det har derfor vært en stor opplevelse for disse. Om det var tilfelle for noen av dagens deltakere er usikkert, men det var i hvert fall en spent gjeng som gikk om bord like før klokken 11 i formiddag sammen med mannskap og ansatte hjelpere.

Alt er gratis for deltakerne i årets Sommerskole og det inkluderer sunne og gode måltid underveis.

Trond Vetterstad har ansvaret for teaterleken sammen med Petter Anthon Næss. Fredag skal de vise hva som er lært bort.

Teater-lek med Trond
Trond Vetterstad og Petter Anthon Næss har tatt på seg oppgaven med å lage teaterlek for ungene. I dag var det Trond som sto for eventyrfortellingen der innlevelse og replikker ble lært bort. Her var det eventyret om Espen Askeladd som kappåt med trollet som var tema.

Det legges opp til et nytt folkeeventyr hver dag med mange øvelser og fredag skal det være «framsyning» – altså en forestilling for alle som ønsker å komme til Folkets Hus i Vestfossen.

Det gjelder å vise ting i stort format når det gjelder teater. Her «løftes» en stor jerngryte med grøt som Espen Askeladd og trollet skal spise – på liksom.

Data og hobby
På Buskerud Folkehøgskole var hele 45 ungdommer samlet og mange av dem skulle overnatte på internatskolen. Det var det mange som gledet seg til og de trodde ikke det ble stille klokken 23 som reglene tilsier.

Men før kvelden var det dataspill og programmering det gikk i. Det var også en gruppe som drev med ulike oppgaver innen håndverk og hobby og det var en gruppe som tok naturløypa med innlagte poster. Skolen tilbyr også en workshop med skriving, cosplay, tegning og vokal sang. Kino og sosiale aktiviteter står også på programmet her.

Det vil foregå aktiviteter hele sommeren ett eller annet sted og disse varer helt til uka før skolestart. Kommunen har mer informasjon om tilbudene på sine hjemmesider.

Solrun Asp Ormåsen har ansvaret for undervisningen i hobby- og håndverksrommet. Her forsøker Knut Kvale å hjelpe til.
Gutter og jenter bruker mange timer på spill og programmering med Sander Endresen som lærer.
Knut Kvale ser på programmering av dataspill, men skjønner fort at ungdommene her kan mye mer data enn ham.
Spisepause der egne kokker lager maten er noe som settes stor pris på og sjeldent har så mange sprintet til kantina for å få i seg mat. Men de måtte få en liten hilsen fra ordføreren før de fikk mat.
Del:
Annonse