20. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Buskerud Tingrett – Eker dømte en mann i slutten av 30-årene til 11 år og fire måneders forvaring for blant annet å ha seksuelt misbrukt sin egen datter mens hun var et spedbarn.

Mann dømt til 11 års forvaring etter seksuelle overgrep mot spedbarn

En mann i slutten av 30-årene er i Buskerud Tingrett – Eiker dømt til 11 års forvaring etter gjentatte overgrep mot egen datter, som da var bare en liten baby. Overgrepene skal ha skjedd i en Eiker-kommune, men mannen har en annen bostedskommune nå.
Annonse

Saken mot mannen var oppe for retten i midten av juni og dommen ble avsagt 22. juni. Mannen, som nå sitter i varetekts i Ringerike fengsel, fikk forkynt dommen der.

Han er dømt til 11 års forvaring med en minstetid på syv år og fire måneder. Varetekt på 361 dager kommer til fratrekk. Mannen er videre dømt til å betale 450.000 kroner i erstatning til sin lille datter. Han er også fratatt PC, harddisk og telefon – som alle inneholdt barnepornografisk materiale.

Annonse

Det var i perioden august 2020 til november samme år at overgrepene mot den lille jenta fant sted. I tillegg til de fysiske overgrepene, har mannen filmet overgrepene og skaffet seg annet overgrepsmateriale av barn under 18 år.

Interessen for overgrepsmateriale av barn startet imidlertid lenge før han selv fikk en datter. Fra oktober 2016 til juni 2022 skal han ha søkt etter og lastet ned materiale som viser seksuelle overgrep mot barn. Han hadde til sammen 33.776 unike bilder og 424 videoer med til sammen over 92 timer på sine elektroniske enheter da han ble tatt av politiet. I tillegg hadde han flere dataspill om seksuelle overgrep mot barn.

Mannen i slutten av 30-årene, erkjente straffeskyld og innrømmet syv tilfeller av overgrep da saken gikk for retten i midten av juni.

Dommen er i henhold til aktors begjæring. Mannen har fått litt strafferabatt ettersom han tilsto og bisto i etterforskningen ved å gi politiet tilgang til krypterte filer. Han dømmes altså til forvaring da han betegnes å ha et «stabilt og kronisk» tenningsmønster overfor barn. Han har sagt seg villig til å gjennomgå de program som er mulig for å endre sitt seksuelle mønster.

Del:
Annonse