14. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

To 21-åringer gikk fri for anklagen om ruskjøring i Hokksund ettersom politiet ikke klarte å bevise hvem som kjørte. Bot for oppbevaring av hasj og sopp ble det uansett. (Illustrasjon)

Politiet greide ikke å bevise ruskjøring – to frifunnet

To 21 år gamle Eikerværinger er frifunnet for ruskjøring ettersom politiet ikke kunne bevise at de faktisk hadde kjørt bilen eller hvem som gjorde det i Hokksund sentrum i slutten av juni i fjor. Begge var ruset – det var det ikke noen tvil om.
Annonse

De to møtte i Buskerud Tingrett – Eiker i juni og var begge tiltalt for kjøring i ruset tilstand. Den ene for den faktiske kjøringen – den andre for å ha overlatt bilen til den andre selv om han måtte skjønne at vedkommende ikke hadde førerkort og ikke var skikket til kjøringen.

Den ene var også tiltalt for oppbevaring av narkotika i form av hasj og sopp, noe han innrømmet i retten og ble dømt for med en bot på 7.500 kroner samt inndragning av narkotikaen.

Annonse

Men ingen av guttene ble dømt for kjøring i ruset tilstand. Ifølge dommen kunne ikke politiet bevise at de to faktisk hadde kjørt bilen eller hvem som eventuelt hadde gjort det. Det var heller ingen vitner til selve kjøringen selv om de to guttene ble funnet i bilen. Politiet foretok avhør på legevakta av de to mens de fortsatt var ruset, men greide på en eller annen måte å slette opptaket der de to skal ha innrømmet kjøringen.

Vitnet som meldte i fra om en bil som hadde rygget på en kantstein, var heller ikke sikker på hva han hadde sett eller ikke. Retten mente derfor at det var så stor usikkerhet i denne saken at de to ikke kunne dømmes. Retten er likevel sikker på at en av dem kjørte, men ettersom politiet ikke hadde sterke nok beviser, gikk begge fri denne gang.

Del:
Annonse