21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Enkelte plasser kan det komme mellom 50 og 80 mm regn det neste døgnet og det er sendt ut trippelt farevarsel. (Illustrasjon)

Trippelt farevarsel for Eiker-bygdene

Det regner og det kommer til å regne mer utover kvelden og natten. Yr.no og Varsom.no har nå sendt ut trippelt farevarsel for området med gult varsel for mye nedbør, fare for flom og skredfare.
Annonse

42 mm regn varsler Yr.no for Hokksund i løpet av dagen. I morgen tirsdag blir det betydelig mindre, men da er det fare for lyn og torden.

Men dette gir altså fare for flom og skred, en fare som vil vedvare til og med onsdag i denne uken. Faren vil øke utover kvelden i dag, men altså avta med synkende nedbør i morgen.

Annonse

Varsom.no melder:

Konsekvens
Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer.

Råd
Hold deg oppdatert om situasjonen. Rens stikkrenner, kummer og andre vannveier for jord og grus, kvist og løv, slik at vannet kan renne uhindret der det vanligvis renner. Hold deg unna elver og bekker med stor vannføring.

Beskrivelse
Vannføringen vil øke raskt i små og middels store elver. Dette kan føre til lokale oversvømmelser og erosjonsskader. Årsaken er at det ventes mye regn, opp mot 50-80 mm i løpet av mandag kveld og tirsdag.

Del:
Annonse