28. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Svindelforsøkene er mange nå i sommer og selv ikke Kripos slipper unna. Nå brukes telefonnummeret deres til slik virksomhet. (Illustrasjon: Wikipedia)

Svindelforsøk med bruk av Kripos telefonnummer

Kripos får meldinger fra personer som er oppringt fra deres telefonnummer og fått vite at noen har tatt opp lån i deres navn. Dette er forsøk på svindel (spoofing).
Annonse

Telefonnummeret det er ringt fra er +04723208000. Tidligere i sommer er også telefonnumre fra andre enheter i politiet misbrukt i slike svindelforsøk.

Det melder Kripos på sine nettsider nå i ettermiddag.

Annonse

De har følgende tips å komme med:
Ikke del BankID, passord eller sensitive personopplysninger over telefon eller epost. Dette gjelder uansett hvem som spør.

Vær varsom hvis noen spiller på frykt, nysgjerrighet, usikkerhet, kjærlighet, penger eller tidspress for å få opplysninger fra deg.

Beskytt deg mot svindel og ID-tyveri
Svindlere utvikler stadig nye metoder for å lure folk, og de blir proffere i måten de opptrer på. Det er naturlig å bli usikker på hva som er ekte eller ikke. Se hvordan du beskytter deg, og hva du bør gjøre hvis du er svindlet.

Stopp, tenk, sjekk.
Spør etter navnet på den som kontakter deg og avslutt samtalen.

Ta kontakt via virksomhetens offisielle kanaler. Svindlere utgir seg ofte for å være fra banken din eller politiet, og forfalsker telefonnumre, e-postadresser og SMS.

Vær forsiktig med å klikke på lenker i SMS og e-post. Søk heller opp nettstedet i stedet for å bruke lenken.

Vær varsom for de som bruker kjærlighet, investeringer og penger for å komme i kontakt med deg. Er noe for godt til å være sant, så kan det dessverre ende i svindel og bedrag.

Del:
Annonse