25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Drammen ble «regnvinner» i Norge i dag fram til kl. 18.00. (Grafikk: Meteorologisk Institutt)

Svært store nedbørsmengder: Vurder om du må ut å reise tirsdag

Det er ventet svært store nedbørsmengder i vårt distrikt også tirsdag 8. august. Nedbørmengdene kan skape store problemer i trafikken. Du bør derfor vurdere om du er nødt til å reise denne dagen. Det er oppfordringen Drammen kommune kommer med mandag kveld.
Annonse

Nedbørsfeltet er stort og kraftig, men det er foreløpig uklart hvor nedbørsmengdene blir størst. Ekstremværet har fått navnet «Hans» og kommunen følger situasjonen nøye. I Drammen kom det hele 64,5 mm regn fram til klokken 18.00 mandag og ble med det «regnvinner» i Norge.

Nedbøren kan påvirke togtrafikken. Dersom togtrafikken mellom Drammen og Oslo må stanses som følge av været, er det ikke sikkert det vil bli satt inn alternativ transport.

Annonse

Dette betyr altså at du kan risikere å ikke komme hjem fra jobb på ordinær måte.

Med så store nedbørsmengder som er ventet, er det også sannsynlig at hovedveinettet ikke vil fungere som normalt. Overvann vil kunne utløse store trafikale problemer, og det er viktig å sikre at nødetatene kommer fram og at det ikke er stillestående køer på veien, skriver kommunen.

Særlig pendlere bes vurdere om det er nødvendig å reise mandag og tirsdag. Det kan også forekomme utfall av strøm. Innbyggerne bes ta høyde for dette og ta i bruk egenberedskap. Det har vært flere mindre oversvømmelser i Drammen kommune i dag og med en flomstor Drammenselv er det ventet at problemene vil forsterke seg med nok en natt og dag med mye

Del:
Annonse