14. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

FLOM: Området ved Hokksund camping som brukes til blant annet Bykampen, høydepunktet under Laksefestivalen, er oversvømt. (Foto: Stein Strand)

Avlyser fiskekonkurranse på grunn av flommen

(Oppdatert 08.08.23 kl. 20.30) - På grunn av sikkerhet og plassmangel har vi ingen annen løsning. Men resten av byfestivalen går mer eller mindre som planlagt. Det melder ØJFF på sine nettsider.
Annonse

Østsiden Jeger og Fiskerforening, som står for laksefestivalen under Hokksund By- og Laksefestival, uttaler mandag kveld at de er nødt for å avlyse helgas arrangement. Men det må understrekes at dette kun gjelder fiskekonkurransen for voksne og barn. Resten av arrangementet går mer eller mindre som planlagt.

– På grunn økende vannstand og kommende prognoser har vi valgt å avlyse. Det er med tungt hjerte, uttaler foreningen.

Annonse

De som har betalt deltakeravgift får refundert dette.

Mulig endringer i bykampen
Det øvrige programmet under Byfestivalen i Hokksund går som planlagt. I hvert fall så langt det er mulig, bekrefter festivalsjef Stein Strand.

– Med tanke på bykampen så er det oversvømmelse i bassenget der småbåtene ligger, og bryggene ligger under vann. Så har må vi finne noen andre løsninger, sier Strand.

Vannføringen i Drammenselva er nå på over 1.100 kubikkmeter/sekund mot 500 normalt. Elva er stigende og er ikke ventet å synke igjen før til helga.

– Det meste av bykampen skal vi få til, og det andre som foregår på land går som planlagt. Vi skal ha et møte med alle involverte i kveld for å spikre dette og at ting går forsvarlig for seg, sier Strand.

Del:
Annonse