24. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kommunen har bestemt å forlenge evakueringen av beboerne i Gamle-Hokksund fram til tirsdag i neste uke.

Forlenger evakueringen fram til tirsdag 15. august

Nye prognoser tilsier en stabil høy vannføring i Drammenselva fram til tirsdag i neste uke. derfor forlenger kommunen nå evakueringen fram til da. Ca. 180 personer er evakuert, mens noen har valgt å bli i husene sine på eget ansvar.
Annonse

Prognosene til dameier, Å Energi, og NVE tilsier at vannstanden i elva og dammen ved Hellefoss i Hokksund vil holde seg på omtrent samme høye nivå fram til tirsdag. Kommunen forlenger derfor evakueringen av beboere i Gamle-Hokksund til tirsdag 15. august.

Kriseledelsen samles også gjennom helgen og følger situasjonen kontinuerlig, heter det i en pressemelding.

Annonse

Evakuerings- og pårørendesenteret på Eikertun helsehus har nå registrert inn ca. 180 evakuerte.

Øvre Eiker kommune har opprettet en døgnbemannet vakttelefon 482 03 920. Evakuerte som kommer hjem fra for eksempel ferie, bes ringe vakttelefonen.

Fagfolk fra kommunen var i dag og vil i løpet av helgen være ute og følge med på elvebredden langs Drammenselva med tanke på masser som kan rase ut. Fredag ble gangveien ved OSO på Loesmoen avstengt.

De beboerne som ikke kan eller ønsker å bo hos slektninger eller venner, blir nå innlosjert på Clarion Collection Hotel Kongsberg. det skjer på kommunens regning for de som blir pålagt å flytte ut av husene sine.

Geolog på byggesaksavdelingen, Sondre Kåstad og arealplanlegger Bernt-Egil Tafjord, orienterer kommunedirektør Leif-Arne Steingrimsen, ordfører Knut Kvale og kommunalsjef Susanne Vist etter en befaring i elva i dag. (Foto: ØEK)
Del:
Annonse