22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Daglig leder ved Hokksund Camping, Audun Wang, kan ikke gjøre annet enn å passe på at ingen går i vannet og håp at elva går ned igjen så fort som mulig.

Var full-booket – nå er Hokksund Camping stengt av vannmasser

FULLT står det på plakaten ved rundkjøringen inn til Hokksund Camping. Men det er ikke antall campingvogner og bobiler det gjelder denne gangen. Plasser er nemlig full av vann.
Annonse

Ekstremværet «Hans» med den etterfølgende flommen i Drammenselva, har gjort om Hokksund Camping til et «vannland» hvor det ikke lenger er mulig å bevege seg fritt. Det er ingen fare for campingvognene som står fast på den øverste og nyeste delen av plassen, men resten av den store campingplassen ligger nå under vann.

Det gjør også store deler av havna og flomvollen som ble bygget etter den siste store flommen. Den må høynes med minst én meter om de skal unngå samme situasjon igjen.

Annonse

Skulle vært en topphelg
Denne helgen skulle vært en topphelg for Hokksund Camping. Alt var fullbooket og alt var klart til en festivalhelg med mye folk og god stemning. Men slik ble det altså ikke.

Her er det vanligvis mange unger som leker og har det gøy, men nå er det bare vann.

I stedet har daglig leder Audun Wang måttet stenge ned plassen på grunn av vannmassene og ingen kommer ut eller inn – i hvert fall ikke med bil. De «fastboende» er trygt plassert på den nyeste plassen og vil ikke bli berørt av flommen. Men bilene deres er plassert utenfor campingplassen da det ikke er mulig å kjøre over brua inne på plassen uten å risikere å få vann i bilen.

– Vi holder vakt og kjører «drosje» med folk som trenger det ut til plassen med våre høye biler. De takler dette vannet som er nå, sier Audun.

Vanlige sperrebånd er ikke nok til å holde folk unna elvebredden. Her måtte politiet trå til.

Han har hatt lange dager med redde de verdiene som kunne reddes og ellers holde vakt slik at folk ikke tar seg ut på plassen, som nå er avsperret med politiets sperrebånd. Plassens egne sperrebånd ble nemlig ikke respektert. Grunnen til avsperringen er opplagt for de fleste – det er livsfarlig å bevege seg langs elvebredden nå.

Det er fortsatt en del «fastboende» som trosser vann og flom og bor på plassen. I tillegg er det leid ut noen hytter og leilighetene. Men dette er siste helgen med det som skulle være vanlig drift. Fra mandag går det over til begrenset åpningstider på servicebygget.

Her i havna ligger kun beredskapsbåten Gustav og en annen båt. Her skulle det meste av bykampen utkjempes, men den er utsatt til midten av september.

God sommer – tross alt
Årets campingsesong har vært bra selv om juli-været neppe kan få samme karakter. Det ble registrert ca. 8.000 gjestedøgn i juli og som sagt var plassen fullbooket denne helgen. Hokksund camping er også populær blant bobilturistene.

– Dette er en kresen kundegruppe, men de har kåret Hokksund Camping til den fjerde beste i landet, sier Audun Wang.

Ettersom Hokksund By- og Laksefestival ble avlyst i denne omgang og flyttet til midten av september, ble det meste avbestilt. Nå jobbes det med å få fylt opp igjen plassen til de nye datoene, men det er bare dersom flommen ikke har gjort for stor skade.

Selv om campingen har drevet med flomsikring i mange år, får de ikke gjort noe med dagens vannmasser. Her går det over veien ut til selve campingplassen.

Audun Wang og resten av staben ved plassen har også et annet problem. Mange av sesongarbeiderne er studenter som nå reiser andre steder. Dermed kan det bli problemer med å skaffe nok folk.

Hokksund Camping har 75 sesongplasser og 80 døgnplasser. I tillegg er det plass til telting, som den siste tiden har blitt mer populært her til lands. Ekstremværet «Hans» har nok dempet lysten på teltliv den siste uka, men camping til lavbudsjett er nok kommet for å bli.

Ikke særlig greit å slå seg ned med kaffen her lenger.
HOKKSUND CAMPING: Var lagt fullstendig under vann fredag morgen. (Foto: Alexander Jansen / DRM24)

Del:
Annonse