23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Tesla bygger nå ut en ny ladestasjon ved Krokstad Handelspark med 12 ladestolper. Fra før har selskapet flere ladepunkt ved Eiker Senter. (Illustrasjon)

Tesla åpner ny Supercharger-stasjon i Krokstadelva

Tesla-eiere får nå en ny mulighet til å hurtiglade i Krokstadelva. Den nye Supercharging-stasjonen har 12 ladestolper. Stasjonen ligger praktisk til ved Krokstad Handelspark med flere butikker og serveringssteder rett ved.
Annonse

Stasjonen i Krokstadelva vil avlaste et område mellom Hokksund og Lier som har mye hverdags- og helgetrafikk.

Tesla har over 100 Supercharger-stasjoner med til sammen over 1.700 ladestolper i Norge.

Annonse

Den nye Supercharging-stasjonen har tredje generasjons Superchargere fra Tesla, også kjent som V3. V3 Superchargere har en effekt på opptil 250 kilowatt, som betyr enda kortere ladepauser når man skal på elektrisk langtur. Med V3 Supercharging styres kapasiteten mellom ladestolpene intelligent av ett eller flere sammenkoblede kabinetter. Tesla har også åpnet Supercharging-nettverket for andre elbiler enn Teslaer. 

Fakta om lading og bruk av Tesla Supercharger 

• Tesla leverer elbiler med opptil 634 km rekkevidde (WLTP). Den daglige ladingen skjer der bilen sover, og dekker kjørebehovet i hverdagen.

• Supercharger-nettverket er laget for langdistansereiser, og stasjonene plasseres langs viktige reiseruter for enkel og effektiv lading.

• Ved å bruke bilens navigasjon, får du beregnet hvor mye du trenger å lade for å trygt komme frem dit du skal. Den automatiske ladeplanleggingen fungerer også på langtur, for eksempel hvis du vil reise på bilferie i Europa. 

• On-Route Battery Warmup lar bilen automatisk sørge for at batteriets temperatur optimaliseres før ankomst på Supercharger-stasjonen. Dette kan redusere ladetiden med opptil 25 prosent.

• Eieren kan følge ladingen via Tesla-appen, og får automatisk varsel på smarttelefonen sin når bilen har ladet nok til å fortsette reisen. 

• For Tesla-kunder som ikke har Supercharging inkludert i sitt Tesla-eierskap og andre abonnenter, er snittprisen ved norske Supercharger-stasjoner for øyeblikket 3,20 kr per kWt.

• For andre elbiler enn Tesla er snittprisen for å lade ved norske Supercharger-stasjoner for øyeblikket 4,36 kr per kWt uten abonnement. For de med abonnement er prisen den samme som for Tesla-eiere som ikke har lading inkludert i eierskapet sitt.

• Prisene ved Supercharger-stasjonene er variable og fastsettes på bakgrunn av lokale forhold.

• Tesla evaluerer Supercharger-prisene regelmessig for å sørge for riktig og rettferdig prising gjennom hele nettverket.

Del:
Annonse