22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Biblioteket i Mjøndalen kan by på et variert program denne høsten. Det starter i morgen med politisk debatt.

Variert program på biblioteket i Mjøndalen denne høsten

Nå er høstprogrammet til Mjøndalen biblioteket klart. Høstens arrangementer har noe for enhver smak. Her finner du lærerike foredrag, du kan være med på gode litterære samtaler, høre en spennende politisk debatt om utviklingen av Mjøndalen og oppleve blant annet en rolig form for yoga.
Annonse

Valget nærmer seg, og sesongen med offentlige politiske debatter sparkes i gang i Mjøndalen allerede i morgen – 17. august. Kom og hør hva politikere har å si om tettstedsutvikling i Drammen kommune, med spesielt fokus på utviklingen av Mjøndalen.

Dersom du er mer interessert i å lære noe nytt kan vi anbefale foredrag med Margrete Wiede Aasland om eldre og seksuell helse. Lindis Hurum, generalsekretær i Leger uten grenser vil fortelle om sin aktuelle debattbok «Alle mennesker er ikke like mye verdt».

Annonse

På den skjønnlitterære fronten kan du blant annet oppleve et forfattermøte med Linn Strømsborg, en av våre mest spennende, unge forfattere. Hun kommer til biblioteket for å snakke om «Faen, faen, faen» en roman om sinne og trass, om å ønske seg et annet liv – og en annen verden.

I oktober får de besøk av Øivind Hånes – forfatter, komponist og musiker som skal snakke om boken «Det tomme toget» som fikk fantastiske kritikker da den kom ut i fjor høst, og ble i flere riksdekkende aviser utropt til en av årets beste bøker.

Vil du lære mer om lokalhistorie kan du enten få med deg «Et foredrag om Nedre Eikers historie fra 1950 – 1970» ved Gjermund Glittfjell, eller kanskje du heller vil høre foredraget om Christian IV, en av de mest fremtredende kongene under dansketiden av Stein Andersen.

For barnefamilier har biblioteket forestillinger som «Emil i Lønneberget», høytlesinger hver torsdag og en fantastisk Sommerles-fest for alle som har deltatt på årets Sommerles. Dere kan være med på Halloween og møte selveste Arne Svingen som vil fortelle om sine skumle og spennende bøker fra «Svingens mørke verden».

Høsten og spesielt høstferien er fylt med aktiviteter for barn og unge, og blant annet gjentar de suksessen med besøk av Oslo Reptilpark, for deg som liker dyr både med og uten bein, og ett som lyser i mørket.

Godbiter på Folkeakademiets meny
Svært mange av arrangementene er i samarbeid med Folkeakademiet i Nedre Eiker, som er en viktig samarbeidspartner for biblioteket. Høstens program er som vanlig preget av kvalitet og mangfold.

Onsdag 6. september kommer stortingspresidenten Masud Gharahkhani til Mjøndalen bibliotek. Denne gangen for å snakke om selvbiografien «Norge i mitt hjerte».

Sturla Berg-Johansen er en svært dyktig og underholdende foredragsholder som bruker mye humor i foredragene sine. Kom og hør ham snakke om livsendringer, hvorfor de er viktige, og hvordan du kan forholde deg til dem.

Bjørn Olav Jahr har skrevet bøker både om Baneheia-saken og om drapet på Birgitte Tengs. Bøker som har satt begge sakene i nytt lys. 20. september kommer Bjørn Olav til Mjøndalen for å fortelle blant annet om hvordan han tilnærmer seg mennesker i krise, utfordrer maktpersoner, ser etter strukturelle sammenhenger og sporer opp vesentlig informasjon.

Ellers kan store og små glede seg ekstra til lørdag 28. oktober. Da får biblioteket besøk av Askeladden friteater som kommer med en forestilling for hele familien basert på eventyret: «Jeg fant – jeg fant! sa Askeladden» av Asbjørnsen & Moe.

Del:
Annonse