24. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Temte Gård og Bygdesamling på Horgen i Eiker holder åpent i forbindelse med Kulturminneuka. (Foto: AGW)

Kulturminnedager på Temte Gård og Bygdesamling

Temaet for årets nasjonale Kulturminnedager i september er «Levende kulturarv», som referer til praksis, kunnskap og ferdigheter som er blitt overført fra én generasjon til neste, og som fortsatt er i bruk i dag.
Annonse

En rekke ferdigheter, håndverk og yrker gjør det mulig for oss å fremdeles opprettholde og ta vare på kulturarven vår på forskjellige måter.

Temte Gård og Bygdesamling på Horgen i Eiker ønsker velkommen til to spennende dager for hele familien i Kulturminneuka:

Annonse

Onsdag 6. september kommer båtentusiast Kjartan Fønstelien og holder et fascinerende foredrag om de tradisjonelle og unike lokale nersetterbåtene.

Her får du kunnskap om og kan ta i øyesyn disse særegne og klinkbygde båtene fra distriktet vårt som nå faktisk står på Unescos verdensarvliste over immaterielle kulturminner.

Velkommen også til Åpen Dag lørdag 9. september. Da blir det mulighet til å se på utstillingene og de autentiske inventarene i de ulike gamle byggene på gårdstunet; Temte, Lillebråthen og Korshorgen.

Oscian Kindholm vil spinne på rokk og holde foredrag om emnet, det vil foregå sying og salg av gjenbruksputer ved skoleelever, og det blir baking i gammeldags bakerovn.

«Treets venner» demonstrerer treskjæring, og det blir aktiviteter som bearbeiding av ull, veving, kurvfletting og hesteskokasting for besøkende i hele arrangementets åpningstid. I låven finner du også en hyggelig kafé begge dager.

Del:
Annonse