29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Sverre Dombu med sjekk og skilt og han var strålende fornøyd med tildelingen.

FELLESPROSJEKT: Bedre skilting skal få flere ut i skog og mark

VIF, Bakke og Eiker Kvikk har gått sammen med Eiker Historielag i et unikt skiltprosjekt for å få flere til å bli trygge i de mange løypene i skogsterrenget mellom Skotselv og Lurdalen. Mandag presenterte de opplegget, som er finansiert gjennom en solid donasjon fra Sparebanken Øst sin gavetildeling.
Annonse

Det er en godt voksen gjeng som har tatt initiativet til bedre skilting av løypenettet mellom Bakke kirke og Lurdalen i vest. I front for det hele står Sverre Dombu i Fiskum IL. Hensikten er å få flere ut i marka og gjøre dem tryggere på de ulike veivalgene som finnes i denne delen av kommunen.

Det er allerede skiltet inn til Fiskumhytta, men nå skal de ulike løypene og veiene inn i denne delen av marka bli bedre skiltet med egne stolper og informasjonsplakater som forteller hvor du er og hva du ser. Og det er her historielaget kommer inn. I tillegg vil det bli laget større informasjonstavler når prosjektet er ferdig i løpet av 2024. Også Eiker O-lag bidrar med sin store kompetanse på løypesetting.

Annonse

Det er en gruppe på rundt 12 personer fra Fiskum IL, Bakke IL, Eiker Kvikk og Vestfossen Idrettsforening som har deltatt i en prosjektgruppe og som er forberedt på å jobbe dugnad med skiltingen. Men de kommer til å trenge langt flere folk, for dette er et omfattende prosjekt. Her er det bare å melde seg ifølge gruppa.

Det er også store avstander som skal dekkes, fra Kjennerudvannet i Kongsberg til Bakke kirke i Skotselv. Det er snakk om et sted mellom 350 og 400 skilt som skal på plass med tilhørende tavler for en del av dem.

Det er mye historie i skogene rundt om i Eiker med gruvedrift og gamle boplasser. Eiker Historielag er derfor en helt essensiell samarbeidspartner for å få disse historiene riktig nedtegnet på skilt.

Det vil også bli infotavler ved de større innfartsparkeringene til løypenettet, som er i bruk sommer som vinter.

Grunneierne må med
– Vi må ha med oss grunneierne på dette prosjektet da det ikke er alle som liker merking på tradisjonelt vis. Vi kommer til å sette opp stolper med skilt – ikke spikre dem på trær eller merke med maling slik andre gjør, sier Sverre Dombu.

Men han ber kommunen bidra med nettopp kontakten med grunneierne. Resten skal foreningene sørge for på dugnad og det skal ikke koste kommunen noe.

– Jeg trodde vi tok hardt i da vi søkte om 600.000 kroner fra Spire-stiftelsen til Sparebanken Øst, men det viser seg at vi nok kommer til å bruke opp pengene, sier Sverre.

Mandag var altså representanter fra banken på Fiskumhytta for å dele ut den symbolske sjekken. Per Øyvind Mørk, Vibeke Hald Langen og Kjetil Strømme berømmet initiativet og sa at dette var viktige tiltak for å få flere ut i marka både sommer og vinter. Banken har også støttet tilsvarende prosjekter andre steder.

Deler av prosjektgruppa som skal jobbe videre med skiltingen av områdene Kjennerudvannet, Lurdalen, Darbu, Skarragruvene, Spærensetra, Røren, Bermingrud og Hoensvannet for å nevne noen av stedene.
Del:
Annonse