23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

- Hokksund By- og Laksefestival er avlyst, men Allsang på Sanden og konsertene går som planlagt, sier Stein Strand. (Arkivbilde)

Avlyser By- og Laksefestival – konserter og allsang går som planlagt

Arrangørene bak Hokksund By- og Laksefestival besluttet tirsdag kveld å avlyse hele arrangementet på grunn av flomsituasjonen. Selv om det er to og en halv uke til den planlagte festivalen, er det ikke forsvarlig å arrangere. Sanden Hotell vil derimot kjøre allsang og konserter som planlagt.
Annonse

Arrangementskomiteen har i kveld sendt ut en pressemelding der de avlyser hele sitt arrangement. Det betyr ingen konkurranse eller korslag. Det blir heller ikke noen fiskekonkurranse.

I meldingen skriver komiteen:
På grunn av flomsituasjonen er det i dag besluttet at 59 grader nord Hokksund by- og laksefestival 2023 er avlyst.

Annonse

Festivalen er et stort arrangement som trekker til seg mange besøkende, og for bygda er festivalen et samlingspunkt. Det viktigste hensynet er allikevel sikkerheten til deltagere og besøkende.

Slik situasjonen er nå er det ikke mulig å ha en sikker gjennomføring da mange av aktivitetene gjennomføres i eller nær ved Drammenselva. Øvre Eiker kommune og politiet er informert om festivalens beslutning og støtter opp om denne.

Vedrørende arrangementene på Sanden Hotell, vises det til egne annonser fra hotellet.

Roar Sanden sier til Eikernytt.no nå i kveld at de har valgt å kjøre de planlagte konsertene samt Allsang på Sanden i samarbeid med Hokksund Mannskor.

– Det er veldig få som har hevet kjøpet av billetter så dette tror jeg blir bra midt i september, sier Roar Sanden.

Han understreker at de som ikke kan eller vil komme på bestilte konserter, får pengene igjen.

Del:
Annonse