19. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

POLTIKERE MØTTE ELEVER: Skoledebatt på Eiker videregående skole i dag. (Fotos: Per Jørund Grøthe)

VALG 2023: Møtte elevene ved Eiker videregående skole

Tirsdag var det skoledebatt og valgtorg ved Eiker videregående skole. På forhånd hadde elevene meldt inn temaer som de ønsket belyst av politikerne. Ikke uventet var det mest interesse for å høre om klima, miljø og skolepolitikk, skriver skolen på sine nettsider.
Annonse

I en sal som var fullsatt med elever, var politikerne innom flere saker, blant annet fraværsgrensa, ruspolitikk, norsk matproduksjon, fritt skolevalg eller ikke, og om det også i framtida skal være obligatorisk opplæring i norsk sidemål. Dette er noe av det som opptar unge, og tilhørerne ga tydelig uttrykk for når de var enige eller uenige med politikerne. 

Følgende politiske partier og politikere deltok i debatten ved Eiker videregående skole: Amrit Kaur (Rødt), Guro Steinsholt (SV), Omar Yagci (V), Maia Paulsen (FrP), Emilie Sveva (AP) og Ellen Marie Rustand Rognerud (SP) og Emil Nordahl (H). Sistnevnte er forresten selv elev ved Eiker videregående skole.

Annonse

Elevene Stine Larsen Gulsrud, Thale Kaasa og Sommaye Tajiki ledet debatten på en ryddig og god måte. Alle disse har faget politikk og menneskerettigheter og har Erik Helgerud som faglærer.

LEDET DEBATTEN: Debattlederne Stine Larsen Gulsrud, Thale Kaasa og Sommaye Tajiki sammen med faglærer Erik Helgerud.

I Norge er det tradisjon for å gjennomføre skolevalg før både stortingsvalgene og kommune- og fylkestingsvalgene. På Eiker videregående skole skal elevene stemme mandag 4. september. Og det er en hel del oppmerksomhet rundt hvem elevene velger å satse på. Disse resultatene har nemlig vist seg i stor grad å sammenfalle med det som bruker å bli utfallet av både kommune- og fylkestingsvalget og stortingsvalget. Årets kommune- og fylkestingsvalg er 11. september.

Artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Eiker VGS.

POLITIKERNE: Amrit Kaur (Rødt), Guro Steinsholt (SV), Emilie Sveva (AP), Ellen Marie Rustand Rognerud (SP), Omar Yagci (V), Emil Nordahl (H) og Maia Paulsen (FrP).
Del:
Annonse