4. oktober 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Rebecca fra Sør-Sudan er svært takknemlig for gratis mat til seg og familien sin. Nå har Senterkirken mer mat enn de greier å dele ut og ber folk som trenger det om å ta kontakt.

Senterkirken: Gir ut gratis mat, men greier ikke dele ut alt

Rebecca fra Sør-Sudan er svært takknemlig for et tilskudd til et sprengt matbudsjett for seg, mannen Gabriel og deres fem småbarn. Hun og mange andre får nå hjelp med gratis mat fra lokale butikker gjennom Sentrekirken. Men de har mer mat enn de greier å dele ut.
Annonse

Familien til Rebecca kom til Hokksund for halvannet år siden etter 10 års opphold i en flyktningeleir i Etiopia.

Det er Senterkirken Eiker, ved medlemmet Arne Eide, som har inngått avtale med Kiwi, Hokksund, om å ta unna mat som er i ferd med å gå ut på dato. For så å fryse det ned.

Annonse

I hele landet er det stadig flere familier som sliter med å få endene til å møtes etter den kraftige prisøkningen den senere tid.

Også i Øvre Eiker er det kjent at stadig flere har store utfordringer med økonomien, ikke minst innvandrere som av ulike grunner er uten jobb. Og verst utsatt er familier med mange barn. Men også folk dårlig betalte jobber sliter og er avhengig av ekstra hjelp.

Arne Eide og Senterkirken har nå et «luksusproblem». De har mer mat enn de greier å dele ut.

– Vi har fått flere bidrag fra lokale butikker og fryseren min er snart full, sier Arne Eide.

Han ber folk som trenger gratis mat om å ta kontakt på 483 84 653 og komme til Furuveien 9 på Loesmoen for å hente etter avtale.

Del: