16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fotball og håndball er gøy sier (f.v.) Julie Hagen (15), mamma Anette, Marit Skretteberg, Ida Celin (13) og mamma Anne Kristin Petersen og Godset-trener Per Gunnar Torgersen.

Stor idrettsglede på tilrettelagt aktivitetsdag i Sentrumshallen

Det var ikke så mange lokale som møtte opp på den tilrettelagte aktivitetsdagen i Sentrumshallen fredag kveld, men idrettsgleden var desto større. HIL inviterte i samarbeid med Strømsgodset barn og unge med ulike funksjonsnedsettelser. Lørdag er det aktiviteter i idrettshallene på Loesmoen.
Annonse

Strømsgodset har i nærmere 30 år drevet med idrett spesielt tilrettelagt for personer med ulike funksjonsnedsettelser. De var derfor en naturlig samarbeidspartner da Hokksund IL ville forsøke seg i Hokksund etter å ha blitt tildelt penger fra Øvre Eiker Idretts- og Aktivitetsråd med hele 200.000 kroner som er gitt fra Sparebankstiftelsen til DNB.

En invitasjon gikk ut gjennom kommunens apparat tidligere i august og det var mange som var påmeldt. Dessverre var det kun et fåtall som møtte opp denne fredags kvelden. Strømsgodset stilte derimot mannsterke opp og sørget for liv i hallen sammen med lokale trenere og ledere. Det er et håp om at lørdagens oppmøte blir bedre.

Annonse

– Poenget er å la barn og unge få prøve seg på ulike idretter, men ikke minst komme i aktivitet og ha det moro, sier leder av HIL Håndball, Marit Skretteberg.

Dagens opplegg begynte med matservering før det var både håndball og fotball som sto på programmet. Kvelden ble avsluttet med diskotek i hallen til stor glede for både utøvere og trenere.

Lørdag er det altså i fotballhallen og Hokksundhallen aktivitetene vil foregå. Her får ungdommene prøve seg på Disc-Golf, orientering, Boccia, turnleker, ulike balleker og bordtennis i tillegg til E-sport som også finnes i hallen.

Hele opplegget er gratis å delta på og det serveres mat for både deltakere og foreldre som er med som ledsagere.

– Vi håper å kunne kjøre slike aktivitetsdager igjen, men det er et stort apparat som må til og koster en del, så dette må vurderes, sier Skretteberg.

Her legges det ingen begrensninger. Full fart og gode taklinger kombinert med stor idrettsglede for både Godset-spillere og eikværinger som deltar. Strømsgodset tar imot medlemmer fra hele Drammensområdet – inkludert Eiker-bygdene ettersom det ikke finnes noe permanent tilbud i Øvre Eiker.
Del:
Annonse