22. september 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Høyres valgkampbuss med Erna i spissen kommer til Hokksund i morgen tirsdag for å besøk CRUX. (Foto: Høyre)

Erna kommer til Hokksund – skal besøke stiftelsen CRUX

CRUX er en landsdekkende stiftelse som tilbyr tjenester innen helse- og sosialfeltet. I Øvre Eiker kan mennesker som har falt utenfor en mulighet til å jobbe, være sosiale og bidra. Dette skal Erna Solberg sjekke ut sammen med Høyrest ordførerkandidat, Adrian Tollefsen tirsdag.
Annonse

Erna Solberg skal sammen med valgkampmaskineriet sitt besøke bruktbutikken der mennesker med arbeidsutfordringer får arbeidspraksis, gjøre en meningsfull aktivitet og får god oppfølging. I andre etasje har CRUX et oppfølgingssenter, med erfaringskonsulenter. De tilbyr også soningsplasser i frihet.

CRUX har også arbeidstrening innenfor vedlikehold, som gjør ulike hageoppdrag, felling av trær, hekkeklipping, gressklipping, flyttinger og snømåking. De henter og kjører også ut varer fra CRUX bruktbutikk.

Annonse

Øvre Eiker Høyre går til valg på å inkludere flere i arbeidslivet. De vil også ha et bedre etterverntilbud til folk som har vært i rusbehandling, eller som ønsker seg ut av rusmiljø. 

Erna og følget blir ønsket velkommen av virksomhetsleder Elisabeth Engh og erfaringskonsulent Karoline. Karoline ønsker å fortelle sin historie, om at hun begynte å ruse seg som 12-åring og nå er rusfri i en alder av 33. Etter rusbehandling var hun i ettervern på CRUX, og er nå ansatt i en 50 prosents stilling der. 

Etter praten får følget en omvisning i butikklokalet. 

Del: