28. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Eiker Kvikks spillere var aldri langt unna VIFs Wilfried Zamble. (Alle foto: Tor Kenneth Talmo)

Lokaloppgjør på Eiker Kvikk: VIF – klart best i bygda

Etter at Eiker Kvikk rykket opp til 4. divisjon før fjorårssesongen var det spilt tre seriekamper mellom lagene. Vestfossen hadde vunnet alle tre. VIF hadde 2,7 mål i snitt, Eiker/Kvikk 1,3. Vestfossen hadde altså scoret dobbelt så mye. De hadde på de tre kampene åtte spillemål, mens Eiker Kvikk hadde tre spillemål og ett på straffe.
Annonse

Så langt hadde Eiker Kvikk kun vunnet én av kampene. Nemlig den om de gule korta. Den ledet Eiker Kvikk med 7-4. Etter gårsdagens batalje på Eiker Kvikk Kunstgress leder de ikke den lenger heller. VIF «vant» kampen om de gule med 3-0 og oppgjøret med 4-1.

Det ble en rotete åpning av kampen. Typisk lokaloppgjør, hvor spillet bølget fram og tilbake. Men etter at Vestfossens Anders Nicolai Bærug Ødeverp sendte ei knallperle inn bak Eiker Kvikks keeper Thomas Lie Syvertsen etter 10 minutter, satte kampen seg på en måte.

Annonse

Herfra og inn hadde VIF mer eller mindre full kontroll. Vi noterte flere halvsjanser for VIF, som burde ha ledet mer enn 1-0 da Eiker Kvikks Ruben Johansen kom alene mot VIFs keeper Elias Kindberg Midtgarden etter 26 minutter.

Eiker Kvikk oppstilling før avspark. Det ble en solid seier til VIF denne kvelden.

Men en glimrende beinparade av Vestfossens gode keeper sørget for å sende ballen til en corner det ikke ble noe ut av. Hadde Ruben Johansen satt den ballen bak VIFs keeper kunne matchen fort ha blitt helt annerledes.

Etter 35 minutter sendte Prince Monga Vestfossen opp i 2-0 som også ble pauseresultatet.

Pausepraten i garderoben vant nok Eiker Kvikk for de kom ut i hundre mot et VIF som hadde byttet tre mann i pausen. Allerede tre minutter ut i omgangen reduserte Ruben Johansen til 1-2 og med det brakte han på sett og vis ny spenning inn i oppgjøret.

Men sakte, men sikkert «satte VIFs nye lag» seg og overtok kontrollen igjen. Etter 64 minutter sendte Wilfried Zamble ei knallperle inn bak Thomas Lie Syvertsen og 3-1 til Vestfossen var et faktum.

Eiker Kvikk rakk knapt nok å ta avspark før VIF ledet 4-1. Wilfried Zamble snappet ballen ved midtstreken og tråklet seg framover på et av sine mange raid. Han leverte ballen til Fredrik Hennum som sikkert satte 4-1 og med det den siste spikeren i kista for hjemmelaget. Etter dette holdt det for VIF å kjøre med cruisekontrollen på inntil dommeren blåste i fløyta for full tid.

VIFs gode keeper Elias Midtgarden.

Det er vanskelig å trekke fram noen som VIFs beste i oppgjøret. Det satt bra over hele linja, men jeg velger urokråka Wilfried Zamble og keeperen Elias Midtgarden. Hadde det vært inngangspenger så hadde beinparaden etter 26 minutter vært verdt billettprisen alene.

Hos Eiker Kvikk var Ruben Johansen et uromoment for VIF-forsvaret. Ros fortjener også dommertrioen. Dommeren Adem Satici fra Strømsgodset hadde god kontroll på dette oppgjøret og det er ikke alltid like lett i slike bygde- og lokaloppgjør.

Etter denne serierunden topper Åssiden tabellen med sine 52 poeng, Hallingdal har 42 og Vestfossen 40. Begge disse har kamper til gode på Åssiden. Men å tro at andre enn Åssiden spiller kvalifisering for tredje divisjon senere i høst er nok som å tro på julenissen.

For Hokksund som kjemper en kamp for å overleve i divisjonen ble kvelden et mareritt. De tapte hele 11-1 for Hallingdal på Gol.

Eiker Kvikk situasjonsbilde fra kampen. Gode lokaloppgjør.