18. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Bård Folke Fredriksen i NBBL er glad for at Enova nå innfører investeringsstøtte til energitiltak i borettslag og sameier. (Foto: Nadia Frantsen)

NBBL: Endelig kommer investeringsstøtte til energitiltak

Endelig innfører regjeringen og Enova en egen ordning med investeringsstøtte til energitiltak i norske borettslag og sameier. Det har NBBL kjempet for lenge.
Annonse

– Dette er en seier som NBBL har jobbet for lenge. Nå vil flere borettslag og sameier kunne kutte kostnader ved å spare og produsere energi – basert på kjent teknologi, sier Bård Folke Fredriksen, adm.dir. i NBBL.

Det er dessverre usikkert hvor mye penger Enova totalt tenker å bruke på investeringsstøtte.

Annonse

– NBBL mener det bør settes av en ENØK-milliard til borettslag og sameier. Bare slik kan regjeringen nå sine mål om å kutte CO2 når boligeiere sparer og produsere energi, sier Bård Folke Fredriksen.

Ifølge NBBL er det viktig at Enova etablerer en enkel og ubyråkratisk støtteordning for å få helt vanlige folk i borettslag og sameier med på dugnaden slik at det monner.

– Det er kort tid til første søknadsfrist som er allerede 24. november. Vi forventer derfor at raset av søknader kommer først i 2024. Men for de borettslag og sameier som allerede har gryteklare prosjekter, er det løp og søk, sier Fredriksen.

Del:
Annonse