25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Skal du ikke reise bort i høstferien er det flere aktiviteter på biblioteket du kan melde deg på.

Ikke reise bort? Tilbring høstferien på biblioteket

Biblioteket i Hokksund tar ikke fri i høstferien. Blant annet kan du få med deg kreativt tegneseriekurs der du kan lære å lage din egen tegneserie.
Annonse

Onsdag 4. oktober inviterer tegneserieskaper Tore Strand Olsen til tegnekurset. Han debuterte som tegneserieskaper i avisa Demokraten i 1988, og har arbeidet profesjonelt med tegneserier siden 1990, og har gitt ut en rekke egne hefter og album.

Serien om Tore Hund fra Forresten 4 vant Sproingprisen i 1997, og heftet «Jeg, Arne Næss» vant Kultur- og kirkedepartementets tegneseriepris 2001. Tore har også holdt en rekke tegneseriekurs for barn og unge.

Annonse

I dette kurset viser Tore deg hvordan du kan tegne enkle figurer med personlighet og uttrykk. Etterpå får alle tegne og skrive sin egen tegneserie. Kurset holdes i Hokksund i høstferien, men rekker du ikke å bli med der, kan du få med deg det samme kurset på biblioteket i Skotselv onsdag 11. oktober. Passer for barn fra 10 år og oppover.

Torsdag 5. oktober kjøres den årlige FIFA-turneringen på storskjerm i barneavdelingen. Denne gangen foregår turneringen på det splitter nye spillet FIFA24. Turneringen foregår med lagspill, med to spillere på hvert lag. OBS: Begrenset antall plasser.

Fredag 6. oktober kan du nok en gang teste dine ferdigheter i sjakk. Sammen med Eiker Sjakklubb kan du lære deg tips og triks for å bli en bedre sjakkspiller. Du kan også få helt grunnleggende opplæring, om du aldri har spilt sjakk før.

Tradisjonen tro vil også Bokbamsen holde lesestunder kl. 12 både mandag 2. oktober og tirsdag 3. oktober. På mandagen passer lesestunden best for de yngste barna, mens det på tirsdag er tilpasset barn i barneskolealder.

Lørdag 7. oktober inviterer biblioteket til en hyggelig lesestund for de minste i barneavdelingen. Denne lesestunden passer best for barn fra ca. 3 år og oppover.

Alle tilbudene starter kl. 12 og har gratis inngang. Det er forhåndspåmelding til tegneseriekurset og FIFA-turneringen.

Biblioteket i Hokksund har ordinære åpningstider hele høstferien.

Del:
Annonse