1. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

FHI anbefaler alle over 65 å ta en oppfriskningsdose med koronavaksine – gjerne sammen med influensavaksine. (Illustrasjon)

Anbefaler influensa- og koronavaksinasjon til personer fra 65 år

Flere av Øvre Eikers legekontorer tilbyr i høst samvaksinasjon med influensa- og koronavaksine. Det skjer etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet (FHI).
Annonse

Er du over 65 år eller tilhører en risikogruppe, er det anbefalt at du tar årlig influensavaksine. Influensa kan blant annet føre til alvorlig lungebetennelse og forverring av mange kroniske sykdommer. Vaksinasjon beskytter mot alvorlig influensa. Influensavaksinering av risikogruppene foregår hos fastlegen i Øvre Eiker kommune. For timeavtale må du kontakte ditt legekontor.

Koronavaksinering
Fra oktober kan du som er over 65 år eller i en annen risikogruppe, få ny runde med oppfriskningsdose av koronavaksine. Er du i tvil om du bør ta vaksine, må du kontakte fastlegen din. Det bør gå minst tre måneder siden forrige dose med koronavaksine. Du kan få koronavaksinen hos fastlegen (ikke Legehuset i Hokksund), på bestemte dager på Eikertun Helsehus eller på apoteket.

Annonse

Mer informasjon om tidspunkt og timebestilling finnes på Øvre Eiker kommunes nettsider HER.

All vaksinering er frivillig. Koronavaksineringen er gratis for alle.

Del:
Annonse