23. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fra Hokksund-Revyen på Marthas Have i 2007. Dette er den siste revyoppsetningen i Hokksund inntil nå. Nye forestillinger kommer 3. og 4. november.

Blåser liv i Hokksund-Revyen etter vel 16 år

Det er vel 16 år siden vi kunne se og høre Hokksund-Revyen i regi av Hokksund ByTeater på Marthas Have i Hokksund. Og det er nesten 30 år siden de første oppsetningene kom fra teatergruppa. Men nå blåser de liv i revytradisjonen igjen med to forestillinger i rådhuset i november.
Annonse

Teatergruppa terper i disse dager på tekster og sanger i lillesalen på Arbeidern. I tillegg kommer stadig nye ideer til om hva de bør fylle en kveld i festsalen på rådhuset med.

Det som er klart er at dette blir en helaften på lik linje med i fjor da de satte opp «Show for resirkulerte» hvor de serverte mat, show og dans etterpå med bandet Kaptein Morgan.

Annonse

Årets Hokksund-Revy har fått det pretensiøse navnet «Hokksund – verdens navle» og spilles fredag 3. november og lørdag 4. november. Og de lover å ikke være for slemme med noen, men dette blir en lokalrevy der mange får oppmerksomhet.

Det gjelder ikke minst avtroppende ordfører Knut Kvale. Han takkes av på en spesiell måte. Det skal visstnok også blir mer politikk fra scenen denne gangen og det går rykter om at det kan bli dannet et nytt politisk parti her.

Ellers er det utbyggerne i Hokksund som får oppmerksomhet og det er ikke garantert at det blir bare positiv omtale. Omtale får også lokal fauna, noen i Drammen og det er børstet støv av noen innslag fra tidligere revyer, men med en ny vri.

Startet på 90-tallet
Hokksund ByTeater er nå det eneste voksenteateret igjen i Øvre Eiker etter at både Vestfossenrevyen og Skotselvrevyen for lengst er lagt ned. Byteateret startet opp i 1995 etter oppfordring fra daværende kultursjef og de fikk holde øvelsene sine i formannskapssalen i rådhuset.

Årets revy er selvskrevet, men med noe ekstern hjelp fra andre deler av bygda. I tillegg er det hentet «litt her og litt der» som gruppa kaller det, men som de har «mekket på» for å få dette til å bli en fin forestilling.

Det er også delvis nytt mannskap i revygruppa i år. Men Eva Nordby er ikke fremmed for revysjangeren med flere år bak seg i Drammen. Øivind Larsen – bedre kjent som «Elgen», synger i mannskor, men prøver seg nå altså fra scenen. Også Oskar Nikolai Lilleås er ny.

Liv Akvik har det kunstneriske ansvaret for forestillingen. Hun har over 40 års fartstid som skuespiller og dramatiker; kjent fra Tramteatret og A/S Dameteater &Søn; med mange oppsetninger – så vel amatører som profesjonelle på samvittigheten. I en noe fjern fortid kjent som «Frida Frosk» i Pelle Parafins Bøljeband for de som er gamle nok til å huske dem.

Bandet Kaptein Morgan spiller både under selve forestillingen og til dans etterpå.

Men det er flere som bidrar til årets Hokksund-revy.

– Ellen Aaby fra Hokksund er billedkunstner og ønsket å være i et kreativt miljø. Hun er «gull verdt» i markedsføringen og kommer med gode og nyttige tips i smått og stort. Hennes gode venninne Lise Eger fra Oslo er også et utrolig og viktig tilskudd til gruppa – hun er danser, koreograf og scenograf med lang og bred erfaring både i inn- og utland. For oss gjør hun den store forskjellen når det gjelder scenografi og sceneplasseringer. Vi er utrolig takknemlige for at Ellen og Lise er med i årets produksjon, sier Elin Støa.

Hokksund ByTeaters mannskap i år. (F.v.) Øivind Larsen, Elin Støa, Vidar Bakken, Kenneth Sweierud, Marte Jensen, Anne-Grethe Herland, Mette Lokshall, Eva Nordby og Oskar Nikolai Lilleås.
Del:
Annonse