10. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Forfatter og journalist Hilde Østby kommer til Hokksund for å snakke om sin nye bok på Verdensdagen for psykisk helse. (Foto: Cappelen Damm)

Kart over ensomheten – forfattermøte i Hokksund

Ensomhet er et samfunnsproblem som brer om seg. Forskere snakker om en ensomhetspandemi. Men hva er ensomhet, egentlig, og stemmer det at vi er mer ensomme enn før? Tirsdag 10. oktober blir det et forfattermøte og markering av verdensdagen for psykisk helse på biblioteket i Hokksund.
Annonse

I fjor ga forfatter og journalist Hilde Østby ut boken, «Kart over ensomheten – om vår ustoppelige trang til fellesskap og hva som driver oss fra hverandre». På selveste Verdensdagen for psykisk helse, kommer hun til biblioteket i Hokksund for å snakke om ensomhet som tema.

Idet verden stengte ned i 2020, satte Østby seg ned for å skrive en bok om nettopp ensomhet. Arbeidet skulle ta henne i overraskende retninger, men én ting visste hun: Ensomhet er farligere enn å røyke 15 sigaretter om dagen, det er det verste stresset du kan utsette kroppen for, og det øker sjansen din for tidlig død med 26 prosent.

Annonse

Årets kampanje av Verdensdagen for psykisk helse, oppfordrer til å gjøre våre viktigste møteplasser mer inkluderende. Erfaringskonsulent Karoline Bergum fra Crux Øvre Eiker Oppfølgingssenter vil i forkant av foredraget gi en kort introduksjon til temaet gjennom å fortelle hvorfor inkluderende møteplasser har vært en viktig brikke i hennes liv.

Med bakgrunn i egne erfaringer med rus- og psykisk helseutfordringer er Karoline er en håpsbærer som viser at det er mulig å få det bedre hvis du tør å be om hjelp.

Arrangementet er et samarbeid mellom Crux Øvre Eiker Oppfølgingssenter og Øvre Eiker bibliotek.

Tirsdag 10. oktober kl. 19.00.
Gratis inngang.

Del:
Annonse