13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Overveldende respons da Kjell Kassa (t.v.) og Vegard Nedberg inviterte til motorsportfest på Sanden fredag kveld.

Motorsportfest med «stinn brakke» på Sanden

Hele 87 meldte seg på til Motorsportfesten på Sanden Hotell fredag kveld og det ble bokstavelig talt «stinn brakke». Kveldens høydepunkt var et foredrag av norgesmester Frank Tore Larsen fra Steinberg og hedring av hele fire norgesmestre fra Eiker-området.
Annonse

Det var tredje gang Vegard Nedberg sto for dette arrangementet, nå sammen med Kjell Kaasa. De har fått mange gode tilbakemeldinger fra tidligere «retro-fester» fra det de kaller fartsglade sjeler med bakgrunn i eller aktive i rallymiljøet.

Det var derfor ikke vanskelig å fylle opp Sanden Hotell fredag kveld. Det var opprinnelig satt en grense på 80 personer, men den måtte altså utvides litt. Ett av trekkplastrene var nemlig Frank Tore Larsen – fra Steinberg.

Annonse

Foredraget hans ble en stor vekker for de fleste. Han kunne nemlig fortelle at mye av suksessen han og kameraten Torstein Eriksen har hatt, skyldes nitidig jobbing på detaljnivå -spesielt med å skrive noter.

Tidligere ordfører i Kongsberg og motorentusiast, Vidar Lande, var kveldens «toastmaster».

Som så mange andre innen motorsporten, startet Frank Tore med å kjøre gokart for deretter å gå over til rally sammen med Torstein. Barndomsvennene har stort sett kjørt sammen, med noen unntak og akkurat nå er Torstein utenlands som kartleser.

Ifølge Frank Tore måtte Torstein overtales til å ta kartleserstolen. Han var nemlig mest opptatt av å ta bilder og filme rally, men lot seg altså overtale. Det angrer han neppe på i dag selv om han bruker fotoapparatet flittig fortsatt.

Frank Tore viste film og fortalte om den dramatiske ulykken i Sverige i juli i år. Bilen ble totalvrak og han var mildt sagt pessimistisk for om han hadde noe å kjøre med resten av sesongen. Men her kastet gode venner og støttespillere seg rundt og bilen ble strippet ned og bygd opp igjen på rekordtid.

Vegard Nedberg står for dette treffet for tredje gang og ble overrasket over oppslutningen i en tid hvor mange sliter med å få folk ut på arrangementer. Det gjelder ikke motorsporten i hvert fall.

Allerede én måned etter kunne de stille til start i Rally Grimstad og i oktober kjørte de Rally Tron – da som norgesmestre på forhånd. Det som nok overrasket mange etter å ha hørt foredraget, var all den mentale treningen som Frank Tore og Torstein legger ned mellom hvert løp. Her overlates nemlig ingenting til tilfeldighetene.

Ble en skikkelig fest
Det var tidligere ordfører og bilsportentusiast, Vidar Lande som loset forsamlingen gjennom kvelden. Den bød på en Kahoot-konkurranse og loddsalg der premien var å få sitte på med Frank Tore.

Utenfor hotellet var det stilt ut fire biler – blant annet den nye bilen til kveldens hovedperson.

Frank Tore Larsen overrasket mange med sin grundighet og detaljstyring på alle hold når det gjelder rally – før under og etter løpene. Han var kveldens hovedperson og satser neste år for fullt – også i Europa.

I tillegg gikk det anselige mengder med det som ble kalt «racefuel» fra baren på hotellet. Kvelden bød også på middag og utstrakt mimring blant et voksent publikum. Men det finnes unntak aldersmessig i bilsporten og flere unge menn og kvinner er nå å finne på start til løpene.

Eiker-bygdene har også flere norgesmestre og disse ble hedret denne kvelden. Mats Peder Hvambsahl fra KNA Kongsberg og kartleser Lasse Berg vant med sin Volvo 940. Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen og ikke minst Oskar Biksrud som tidligere i høst tok NM-tittelen i Racing-NM 2023.

Norgesmestre ble hedret med blomster og gaver. F.v. Oskar Biksrud, Lasse Berg, Mats Peder Hvambsahl og Frank Tore Larsen.
Del:
Annonse