1. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Thor Gotaas er en populær historieforteller og denne gangen er det fortellinger fra «Koieboka» vi får høre.

Ny runde med «Historietime» – Thor Gotaas er tilbake

«Historietimen» på Onkel Thor i Vestfossen fyller 10 år denne høsten. I disse åra har dette vært en god møteplass for folk med interesse for lokalhistorie. Oftest er temaene henta fra Vestfossen og nærmeste omegn.
Annonse

– Men vi går av og til utafor denne ramma, slik vi gjør tirsdag 17. oktober. Da er vi så heldige at Thor Gotaas har sagt ja til å gi oss fortellinger fra «Koieboka», som han gir i høst i et samarbeid med Marius Nergård Pettersen, sier Stein Andersen som er arrangør av det hele.

Thor tar for seg den eldste historien. Vi får høre frodige historier om skogsarbeidere som bodde 10-20 mann i koier, om eneboere som bodde 20-30 år på seks-sju kvadratmeter, og om skiløpere som levde koielivet når de kombinerte arbeid og trening om høsten.

Annonse

Onkel Thor sørger som alltid for leskende drikker. Lokalhistoriske bøker fås også kjøpt.

Billetter kr 150 selges ved inngangen. Døra åpner klokka 18.00, og programmet starter klokka 19.00. Arrangør er som vanlig Heia Vestfossen Lokalhistorisk Forlag.

Onkel Thor er stedet for «Historietimen» og har vært det i 10 år denne høsten. Og arrangementene er fortsatt like populære.
Thor Gotaas er en mann med mange talenter. Denne gang som forteller om gamle koietradisjoner, tømmerhogst og skiløping.
Del:
Annonse