10. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Lucas Braathen fra Hokksund er lei av å bli styrt og sider han legger opp ifølge VG. (Arkivbilde: Skiforbundet)

Lucas Braathen legger opp – sier han er ferdig med skiforbundet

(Oppdatert kl. 16.15) Bare to dager før årets første verdenscuprenn i alpint sier Lucas Braathen fra Hokksund at han legger opp som skiløper. Bakgrunnen er det han kaller «ekstremt respektløs behandling» fra skiforbundet. Det er VG som melder dette i dag.
Annonse

– Jeg er ferdig. For første gang på en årrekke føler jeg meg fri.

– For at jeg skal fortsette på ski i dette systemet, så må jeg ikke bare legge drømmene mine på hylla. Jeg må også legge gleden min på hylla. Det er ikke jeg villig til. Med det sagt, så kan jeg med glede meddele, at på stedet hvor jeg vant mitt aller første verdenscuprenn, så legger jeg opp. Jeg er ferdig, sier Braathen.

Annonse

Les hele saken i VG HER

Pressemelding fra Norges Skiforbund:

Norges Skiforbund er svært overrasket og beklager på det sterkeste at Lucas Braathen har besluttet å legge opp. 

– Jeg fikk beskjed om Lucas sin beslutning rett før pressekonferansen startet, og dette kom helt overraskende både for meg og de andre i støtteapparatet. Jeg opplever at det har vært en grei dialog med Lucas og hans far den siste tiden. Nå ønsker vi å ta vare på Lucas, og håper at det går bra med han. Samtidig trenger vi også tid til å følge opp de andre utøverne og støtteapparatet, sier sportssjef i alpint, Claus Johan Ryste. 

– Dette er en trist nyhet og kom overraskende for oss alle, og jeg beklager sterkt at Lucas har kommet til denne konklusjonen. Samtidig kan vi ikke gjøre annet enn å respektere beslutningen han har tatt, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug.

Del:
Annonse