10. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

ASKEPOTT – et ellevilt eventyr har premiere 5. november på Røren barneskole. Premieren er utsolgt allerede og ekstraforestillinger er satt opp. Linnea Rølsåsen spiller hovedrollen som Askepott.

Røren Barne- og Ungdomsteater med ny forestilling om Askepott

Røren Barne- og ungdomsteater setter opp forestillingen «Askepott – et ellevilt eventyr» på Røren skole i Hokksund. Forestillingen har premiere 5. november.
Annonse

Historien om Askepott kjenner vi alle – men her er den vridd og vrengt litt på, og det er laget en tøysete versjon av eventyret. Vi møter mange av de gamle, kjente karakterene, i tillegg til at vi blir kjent med noen nye. Karakterene uttrykker moderne meninger, blant annet krever prinsen å få bestemme selv hvem han vil gifte seg med, og moderne prinsesser er neimen ikke helt lette å gifte bort, de heller.

Stykket er skrevet av en tidligere instruktør i teateret, Eskil Kristiansen, og passer for alle aldre, kanskje med unntak av de aller minste. Årets instruktører er Anders Rønneberg og Ragnhild Angell.

Annonse

Det er totalt satt opp seks forestillinger fra premieren på søndag 5. november til og med søndag 12. november. Premieren er utsolgt allerede, og det ble allerede satt opp ekstraforestilling i helgen etter (lørdag kl. 14 og kl. 17 og søndag kl. 14) samt to forestillinger under uken (mandag og torsdag kl. 18). Billettene selges på rorenteater.no.

Dette blir en forestilling med kjent tema, men med mange nye vrier, lover de unge skuespillerne.

Om Røren Barne- og Ungdomsteater
Røren Barne- og ungdomsteater har ca. 30 medlemmer i alderen fra 8 – 19 år. I mer enn 25 år har teateret satt opp årvisse forestillinger, og Brødrene Løvehjerte, Olsenbanden Jr., En julefortelling og Narnia er blant stykkene som er satt opp de seinere årene.

Teateret er foreldredrevet, noe som betyr at det er ei aktiv og engasjert foreldregruppe som snekrer kulisser, lager kostymer og rekvisitter og – ikke minst – organiserer det hele. Teateret har et godt miljø, med godt samhold på tvers av aldersgrupper.

Teateret har også mange gode lokale sponsorer og støttespillere i nærmiljøet, blant annet Sparebanken Øst som gjennom sitt program for samfunnsutbytte har bidratt til Røren Barne- og Ungdomsteater i flere år slik at unge talenter kan samle viktige erfaringer på scenen.

Oppdateringer rundt teateret og forestillingen, presentasjon av skuespillerne og flere blikk bak kulissene finnes også på teaterets Facebook-side (Røren Barne- og Ungdomsteater) og egen nettside. www.rorenteater.no

For at det ikke skal bli for mange forestillinger på de unge skuespillerne og for at alle medlemmene skal slippe til, er det to grupper som bytter på rollene.
Del:
Annonse