22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ny utkjøring på Gamle Kongsbergvei i dag tidlig med to ungdommer. Ingen skal ha blitt skadet, men bilen fikk en del skader i fronten. (Leserfoto)

Utfordrende kjøreforhold: Tre utforkjøringer i Øvre Eiker i dag tidlig

(Oppdatert kl. 12.57) Det har i morgentimene i dag vært utfordrende kjøreforhold og tre biler har havnet utenfor veien. Den siste ulykken var med to ungdommer på vei til Kongsberg på Gamle Kongsbergvei. Ingen skal være alvorlig skadet i disse ulykkene. To nye avkjøringen fram til nå.
Annonse

Gamle Kongsbergvei er en gjenganger i ulykkesstatistikken hver vinter og i dag skjedde det igjen. En nylig restaurert BMW med gode piggdekk og 4-hjulstrekk var på vei til Kongsberg. Bak rattet satt en 18-åring som ifølge vår fotograf på stedet, skulle kjøre «dama» til Kongsberg hvor hun skulle på en forelesning.

Utforkjøringen skjedde ved Jørandrudmoen kl. 07.30 i dag. 18-åring opplyste at han kjørte i 60, men veien var slapsete og det viste seg ikke å forsvarlig å kjøre i 60 på dette føret. Lettere skader på bilen. Bilen måtte berges av Viking, men om den var kjørbar etter ulykken er ikke kjent.

Annonse

Kjørte ut på Eikernveien
Klokken 05.38 fikk nødetatene melding om at en bil hadde kjørt av veien og truffet en fjellvegg langs Eikernveien. Samtlige nødetater rykket ut. Fører ble tilsett av ambulansepersonell, men skal ikke være alvorlig skadet.

Ifølge politiet har bilen sklidd ut som følge av mye vann og slaps i veibanen. Bilen måtte berges og veien ble etter hvert åpnet igjen.

Ny ulykke på Darbu
Klokken 06.33 fikk nødetatene om nok en ulykke – denne gang i Ålesvingen på Darbu. Tre personer var involvert og selv om ingen hadde synlige skader ble de tatt med til legevakta for en sjekk. Bilen kjørte ut og veltet på siden og måtte selvsagt berges av bilberger.

To nye avkjøringer på Gamle Kongsbergvei
Ved 10-tiden kjøre en bil nr. to ut og plasserte seg godt ute i snøen. Det skjedde etter at vedkommende måtte bremse da det sto en varseltrekant i veibanen i anledning ulykke nr. 1 i dag.

Så ved 12-tiden skjedde det igjen. Nok en bilist bommet på føret og dro av veien. Bilen står pent plassert utenfor veien og trenger bergingsbil for å komme seg opp igjen.

Ifølge vår fotograf på stedet skal alle bildene fra dagens hendelser ha hatt god dekk med pigg.

En kvinnelig bilist dro av veien på omtrent samme sted for de to foregående på Gamle Kongsbergvei.
Del:
Annonse