16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Øvre Eiker Skolekorps «Går vest» i sin konsert søndag 12. november i Kultursalen på HUS.

Øvre Eiker Skolekorps med ny konsert «Go West»

Søndag 12. november inviterer Øvre Eiker Skolekorps til en konsert de har valg å kalle «Go West». Dette er også tittelen på en kjent og kjær poplåt som først kom ut på slutten av 70-tallet, og har vært mye spilt på radio på 80 og 90- tallet.
Annonse

Nå skal den fremføres av Øvre Eikers eget skolekorps i Kultursalen på Hokksund Ungdomsskole. Hovedkorpset har en janitsjarbesetning på litt over 20 medlemmer fra 10-års alderen og oppover.

I tillegg har de et Aspirant- og et Juniorkorps som består av de yngste og ferskeste medlemmene, noe som gir oss rundt 50 medlemmer totalt. Disse vil vi også få høre i sine egne avdelinger under konserten, og disse ledes av Petter Anthon Næss.

Annonse

– Som tittelen litt røper, tar vi med publikum på en musikalsk reise vestover. Vi vil få høre norsk musikk fra Vestlandet, musikk med sitt opphav i USA, musikk fra den britiske komponisten Phillip Sparke som har hentet inspirasjon i Jødiske temaer, samt klassisk musikk fra en av de største geniene innen vestlig musikk, Ludwig van Beethoven, forteller Irene Firing.

Hovedkorpset dirigeres av Georgi Deltchev, som også har tatt med seg noe musikk fra sitt hjemland Bulgaria, og på den måten avsluttes reisen så langt «vestover» det er mulig å komme fra Norge.

Konserten starter kl. 17.00 og der er kiosk før og i pausen med mulighet for å skaffe seg noen forfriskninger.

Del:
Annonse