22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Snehvit på moteshow. Kongeparet sitter i bakgrunnen. Snehvit er spilt av Karoline Dahl Jacobsen. Dronning: Julie Helgesen Løken, Konge: Mathis. (Alle foto: Endre G. Holmboe)

Askepott-premiere: Et ellevilt eventyr på Røren

Søndag var det premiere på høstens forestilling med Røren Barne- og Ungdomsteater – Askepott – et ellevilt eventyr. Og et ellevilt eventyr var det virkelig. Vi kjente igjen hovedtrekkene fra det folkekjære eventyret, og prinsen fikk til slutt sin Askepott – men om vi kunne si at de levde lykkelig alle sine dager, ja det var Askepott og fortelleren uenige om.
Annonse

Dette var et klassisk eventyr i moderne ramme. Karakterene fra eventyret er satt inn i en moderne ramme, og de har meninger og holdninger fra vår tid. Vi møter en eventyrprins som er motstander av arrangerte ekteskap, Askepott mener prinsen selv må finne ut om han liker henne og trolldommen som Askepott er forhekset av går ut fordi feen må på stjernekikking med klassen til hennes yngste datter.

Nåtidens holdninger og verdier, magiske elementer Brødrene Grimm verdig og en god porsjon galskap blandes sammen i en sprelsk og hysterisk morsom forestilling vel verdt å få med seg.

Annonse

Lite premierenerver
Skuespillerne koste seg på scenen, og det var få premierenerver å spore. Replikkene satt og sangnumrene imponerte. Det var tydelig at det var lagt ned en god porsjon arbeid av de unge aktørene i forkant av forestillingen.

Chan Toma og Askepott på moteshow. Chan Toma spilt av Theodor G. Holmboe, Askepott spilt av Linnea Rølsåsen.

– Jeg er så imponert over engasjementet i denne gjengen, og det er så gøy å jobbe med dem og se hvordan de utvikler seg, sier Anders Rønneberg, som sammen med Ragnhild Angell er instruktører i teateret.

Han legger til at engasjementet er stort ikke bare hos skuespillere, men også hos foreldrene. Det er et godt lag foreldre som har bidratt til oppsetningen, med produksjon av kulisser, rekvisitter, kostymer og all annen organisering.

Feen Trude spilt av Frida Albjerk.

Lokale manusforfattere
Manuset er skrevet av to som begge har tilknytning til Røren Barne- og Ungdomsteater. Sebastian Bruknapp gikk selv i teateret i en årrekke og Eskil Kristiansen har vært instruktør og regissør for forestillingen «Narnia» høsten 2021.

– Det var veldig gøy å se forestillingen de har laget, og ekstra spesielt for meg at det er her på Røren, selvfølgelig», sier Sebastian Bruknapp, som overvar premieren.

Den store boken om Askepott. Forteller blar om side. Forteller spilt av Jenny Aass Mathiesen.

Fast tradisjon
Røren Barne- og Ungdomsteater har ca. 30 medlemmer i alderen fra 8 – 19 år. I mer enn 25 år har teateret satt opp årvisse forestillinger, og Brødrene Løvehjerte, Olsenbanden Jr., En julefortelling og Narnia er blant stykkene som er satt opp de seinere årene.

«Baby Gørt» har blitt fryst av de onde heksene. Stedatteren Anette på venstre side og den onde Grimhilde på høyre side. Baby Gørt spilt av HC Zotterman, Anette spilt av Linnea G Holmboe, Grimhilde spilt av Karoline Dahl Jacobsen.
Askepott synger. Spilt av Linnea Rølsåsen.
Den onde stefamilien får invitasjon til slottet, fra venstre Anette, Brunette og stemoren. Linnea G Holmboe, Signe Aass Mathiesen og Solveig Cross.
Del:
Annonse