22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Takarbeidene ble stanset da arbeiderne ble løftet opp med lift. Laget som jobbet med veggene var derimot ikke berørt av stansen på OSO i dag.

Brukte lift som heis på OSO-bygg – stanset av Arbeidstilsynet

(Oppdatert kl. 22.30) Arbeidstilsynet stanset i dag alt arbeid på taket til det nye lageret til OSO Hotwater på Loesmoen. Bakgrunnen var at arbeiderne brukte en lift for å komme seg opp og ned. Det kan potensielt være livsfarlig, ifølge Arbeidstilsynet.
Annonse

Byggingen av det nye lageret ved OSO-fabrikken på Loesmoen er i full gang. Det er Flaget as som fikk kontrakten med byggingen som har en kontraktssum på ca. 65 mill. kroner.

Men i dag tidlig ble det full stopp i byggingen etter at Arbeidstilsynet mottok tips om farlige arbeider ved anlegget. De som jobbet på taket, brukte nemlig en lift for å komme seg opp og ned igjen. Det betyr at de måtte klatrer ut av liften og ned på taket og det ville ikke Arbeidstilsynet ha noe av. Dermed stengte de arbeidene med umiddelbar virkning.

Annonse

Ifølge seksjonsleder i Arbeidstilsynet, Bjørn Tore Hansen, må det nå bygges et fast trappetårn som er godt forankret og sikret slik at de som arbeider på stedet, kan ta seg trygt opp og ned.

Hansen opplyser også at det ble gitt flere andre pålegg i forbindelse med dette tilsynet. Blant annet var de ikke fornøyd med sikringen av selve taket med tanke på rekkverk. Det ble også avdekket at registreringen av hvem som var inne på byggeplassen var mangelfull. Som kjent skal alle slike virksomheter ha system for hvem som til enhver tid er på byggeplassen. Det hadde ikke Flaget as ifølge Hansen.

Det pågår en hektisk byggevirksomhet på OSO Hotwater på Loesmoen for tiden.

Har bestilt trapp
Daglig leder i Flaget as, Espen Dahl-Mortensen, sier til Eikernytt.no at de har bestilt et trappetårn og at det trolig vil komme på plass i løpet av torsdagen. Han legger til at dette er «hyllevare» og at stansen i arbeidene i dag ikke vil få noen konsekvenser for selve byggeprosjektet.

Dahl-Mortensen innrømmer at det ikke var en spesielt bra løsning som ble brukt for å få arbeiderne opp og ned fra taket. Forklaringen er at dette var tillatt tidligere, men at de ikke hadde fått med seg regelendringen.

– Vi har systemet og utstyret på plass. Nå gjelder der bare å få folk til å bruke det, sier han og lover bedre kontroll heretter. Han legger til at de har rutiner for stikkprøvekontroll og utfører dette i forbindelse med for eksempel vernerunder eller andre revisjoner.

– Flaget tar HMS på alvor og gjør det vi kan for at alle skal komme trygt hjem. Allikevel hender det at det blir gjort feil og vi jobber systematisk for å bli bedre, hver eneste dag, sier Espen Dahl-Mortensen.

Det er et stort og høyt bygg som Flaget as nå bygger for OSO Hotwater og fallhøyden er bokstavelig talt stor.

– Vi er glade for at folk tipser oss om potensielt farlige arbeider og byggeplasser slik det ble gjort i dette tilfellet, sier seksjonslederen i Arbeidstilsynet.

Store formater og ikke minst høyder på OSOs nye lagerhall. Her gjelder det å ha sikringen i orden.
Del:
Annonse