1. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kan skatten fra vikingtida redde ei iskald bygd? Det lurer Mjøndalen Barne- og Ungdomsteater på i stykket kalt «Vinterskatten».

Barneteater setter opp nok en egenprodusert teaterforestilling

Siste helg i november setter Mjøndalen Barne- og Ungdomsteater opp nok et egenprodusert stykke «Vinterskatten» i Mjøndalen Samfunnshus.
Annonse

Stykket er inspirert av en lokal vikinghistorie om en sagnomsust skatt som visstnok skulle ha blitt gravd ned i en kobbelkjele et sted i Mjøndalen for mer enn 1000 års siden, men som aldri ble funnet.

Skatter viser det seg også å være på søppeldynga, der søppeldronninga Bossa jobber med sine to rottevenner Pest og Plage. Der liker også hovedkarakteren, Sol, å henge, ei glad og nysgjerrig jente som finner en sjelden medaljong på dynga.

Annonse

Den lille bygda hvor handlingen finner sted, får et plutselig og kaldt møte med vinteren som ankommer i form av tre mystiske skikkelser som kaller seg Storm, Hålke og Snøball. Ikke bare kommer de for å lage vinter, riktignok altfor tidlig, men de har bestemt seg for å finne skatten fra middelalderen og gjenskape den vinteren som førte til at vikinger gravde ned skatter på begynnelsen av 1000-tallet.

Her er hele gjengen med skuespillere.

Storm og Hålke islegger bygda, blåser opp til snøstorm og intens kulde. Bare de tre venninnene Sol, Lykke og Vilje forblir varme og må redde bygda. Er det deler av vikingskatten Sol har funnet på dynga? Vil den kunne hjelpe med å bekjempe den harde vinteren og tine tilbake folk og bygd?

– Vennskap og historieformidling er sentrale tema. Med dans, sang, humor og spenning har vi laga et stykke som passer for barn fra fem år og oppover. Vi spiller i alt tre forestillinger med premiere fredag 24. november på Samfunnshuset i Mjøndalen, forteller primus motor i barne- og ungdomsteateret, Trine Beate Bye.

Del:
Annonse