10. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Trygve Nilsen jobber iherdig med kalenderen hvert år og nå er den i salg. Dette er en viktig inntektskilde for klubben.

Står på for samle inn penger til ungdomstiltak og de eldre i bygda

Det er snart tid for julemesse i festsalen på rådhuset i Hokksund og salget av neste års Lions-kalender er i full gang. Begge er tiltak for å skaffe penger til ulike ungdomstiltak i bygda. I tillegg nyter flere eldre godt av jobbingen til Lions Club Øvre Eiker.
Annonse

De er ikke veldig mange, men de jobber hardt og får det til. Vi snakker selvsagt om medlemmene i Lions Club Øvre Eiker med president Toril Bottegård og primus motor for det meste, Trygve Nilsen i spissen. Og det er ikke småtteri lokalforeningen får til. I høst har de hatt mannekengoppvisning for en mildt sagt fullsatt festsal med Else Kåss Furuseth som hovedattraksjon.

De arrangerer også PU-fester for psykisk utviklingshemmede. De arrangerer tegnekonkurranse med fredsplakater og under julemessen lørdag 25. november, skal de tre beste av ca. 60 bidrag trekkes ut til å delta i landskonkurransen. Som om dette ikke var nok så selges hagegjødsel i sommerhalvåret og de deltar i Lions tulipanaksjon hvert år, for å nevne noe.

Annonse

I disse dager sendes klubbens egen avis ut til alle husstander. Her forteller de om de ulike aktivitetene og ikke minst viser de alle som har fått støtte det siste året. Og det er ikke småtteri som denne klubben bidrar med.

I det siste driftsåret er det bevilget 225.100 kroner til ulike formål. 163.300 av disse gikk til rent lokale formål. Resten fordelte seg på nasjonale og internasjonale bevilgninger alle klubbene er pålagt å bli med på.

Viktige inntektskilder
Årets julemesse byr på visse forandringer fra tidligere år, men grunnprinsippet er det samme. Ca. 25 utstillere fyller festsalen i rådhuset med ulike produkter som kan egne seg til eget bruk eller som julegaver.

Tidligere har utstillerne bidratt med gaver til utlodningen, men det er litt fleipete sagt blitt mye strikkevotter å lodde ut og kjøpelysten deretter. I år blir det i stedet lokket med prima sider med røykelaks.

Messa byr også på underholdning og det blå koret fra Røren stiller opp for å underholde. Fredsplakatene skal vurderes og tre skal sendes videre til landskonferansen. I tillegg blir det kafe og salg av blant annet Lions-kalenderen.

Og nettopp kalenderen er en viktig inntektskilde til klubben. I år er det fokus på Skotselv og historiske begivenheter her i tillegg til en rekke bilder og informasjon om kommunen, slik det pleier å være.

– De fleste bruker ikke lenger en kalender på veggen, men vi håper å kunne selge hele opplaget på 800 i løpet av vinteren, sier Trygve Nilsen, som mener den er kjekk å skrive ting du skal huske på samtidig som du får innblikk i historien i kommunen.

Han har i alle år vært primus motor bak denne kalenderen med både salg av reklameplass og fotografering.

Nytt av året er at klubben inviterer til en fotokonkurranse der bildene som sendes inn kan benyttes i neste års kalender. Og alle har i dag et kamera i form av mobiltelefonen og kan enkelt sende inn filer. Info om dette finner du på baksiden av kalenderen.

Lions Øvre Eiker regner med å få inn ca. 140.000 kroner på kalendersalget og pengene går uavkortet til lokale tiltak for ungdom og eldre. Trygve Nilsen understreker at alle medlemmene jobber på dugnad slik at ingenting av de innsamlede midlene går til lønn eller administrasjon.

Julemessa i festsalen trekker hvert år mange folk og lørdag 25. november er det full fart igjen. (Foto: Privat)
Del:
Annonse