10. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Husbrann i Arneberggata i Vestfossen lørdag kveld. Huset er trolig totalskadet, og de to som bor på adressen må finne seg et annet sted å feire jul.

To husløse etter husbrann i Vestfossen

To personer er husløse etter en kraftig brann i Arneberggata i Vestfossen lørdag kveld. En beboer, som var hjemme, kom seg ut og er uskadet, men rystet over hendelsen. Det var stor røykutvikling og slukkearbeidet vil foregå utover kvelden.
Annonse

Det var klokken 21.49 at Sør-Øst 110-sentral meldte om brannen i en enebolig i Arneberggata. Det var synlige flammer og full fyr da brannvesenet kom, men brannen ble raskt slått ned. Men det brant oppunder taket og mannskaper fra brannvesenet måtte bruke lift for å komme til.

Det er ifølge politiet to personer som bor på adressen, men det skal kun ha vært en ung kvinne hjemme da det begynte å brenne. Hun skal ha kommet seg uskadet ut. Hun ble ivaretatt av ambulansepersonell, og ble tatt vare på hos nærmeste nabo. Ifølge innsatsleder på brannstedet var det en nabo som meldte ifra om brannen og fikk varslet beboeren.

Annonse

Boligen er trolig totalskadet i denne brannen. Politiet ønsker ikke å spekulere i eventuell årsak til brannen, men det kan se ut som om brannen startet ved inngangspartiet til huset. Det er i hvert fall her skadene er størst.

Like før midnatt melder politiet at brannen er slukket og at de forlater Vestfossen. Men brannvesenet vil være på plassen en stund utover.

Brannmannskaper måtte bruke lift for å komme til på taket og slukke derfra. (Foto: Joakim Fjeldli / DRM24)
Det kan se ut som om brannen startet ved inngangspartiet og spredde seg opp i andre etasje og til taket på eneboligen i Vestfossen.

Del:
Annonse