25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kathe med barnebarnet Ida sammen med Marte og Petter under minnesamlingen i festsalen i dag. De var overveldet over responsen og alle de hyggelige ordene om Terje Koch.

Pølsefest for Terje Koch – over 200 stilte opp

6. november i år døde Terje Koch uventet under trening på Kurbadet. I dag «feiret» over 200 familie, venner og bekjente den livsglade eikværingen med pølsefest i festsalen på rådhuset.
Annonse

Det var rørende og det var tårevått, men det var også morsomt og humoristisk. Vel 200 møtte opp til en slags minnesamling eller avskjedsfest for Terje Koch. Han hadde donert kroppen sin til forskning og det har derfor ikke vært noen begravelse for familien hvor de kunne ta farvel med livsnyteren og familiemannen som kjente «alle».

Det var nærmeste familie med sønnen Petter og datteren Marte i spissen sammen med kona siden 2007, Kathe, som hadde tatt initiativet til denne feiringen av en glad gutt fra Hokksund.

Annonse

De visste det ville komme mange til denne avskjedsfesten, men ble nok overrasket da det sto en lang kø utenfor festsalen lenge før de åpnet kl. 14 i dag. Stoler og benker måtte hentes inn fra omkringliggende lokaler og selv ikke da fikk alle sitteplass.

Søstrene til Terje Koch tok ordet etter tur og fortalte om sine minner om en spesiell bror.

Det var Petter som hadde tatt på seg rollen som vertskap denne dagen. Han kunne fortelle om en rekke hendelser fra egen og søsteren barndom og om «fattern» som fant på alt mulig rart.

– Han kom alltid tidlig og gikk dessverre bort altfor tidlig også, sa Petter og slet skikkelig med å hold tårene tilbake.

Det samme gjaldt for store deler av forsamlingen da det ble kjørt en film som tok for seg noen av høydepunktene i Terjes 73 år lange liv. Idrett og turn har betydd mye for ham opp gjennom årene. Det samme må kunne sies om pølser, trylling, fest og moro i tillegg til Elvis Presley, som var favorittsangeren framfor noen.

Terje har levd et aktivt og allsidig liv, noe som ble godt dokumentert gjennom en film og som ikke minst rørte de fleste i salen.

Det var derfor helt naturlig at det ble spilt Elvis-låter gjennom hele filmen og at det etterpå ble servert pølser til alle som ville ha i tillegg til kaker, kaffe og mineralvann. Og det var nok til alle – for familien visste at det kom mye folk og hadde forberedt seg på det.

Stort savn – dyp takknemlighet
Petter og familien uttrykte et stort savn etter at Terje døde, men også dyp takknemlighet for alt de hadde fått vært med på og det de hadde opplevd sammen. Det gjaldt også for en rekke talere under minnesamlingen. Terjes fire søsken – som han gjerne kalte «Uglene» – tok mikrofonen etter tur og kom med sine historier og tanker rundt storebroren. Også flere andre som tok ordet uttrykte det samme – et savn og en glede over å ha hatt Terje som en del av sitt liv.

Det måtte bli pølsefest – Terje Kochs favorittmat skal vi tro familien rett.

Minneside og julegavehjelp
Facebooksiden til Terje er gjort om til en minneside ettersom det ikke er noen begravelse. Og etter Terjes ønske er det nå samlet inn over 30.000 kroner som skal gå til å kjøpe inn julegaver til dem som ikke har det så romslig økonomisk.

Det skjer i et samarbeid med CRUX i Hokksund hvor de også i år har et juletre med ønsker som familien Koch nå kan bidra til å oppfylle. Men også Sykehusklovnene kommer til å få en del penger.

På Spleis.no er det opprettet en side «Terje Koch’s julegavehjelp» og til nå er det kommet inn 34.300 kroner og det er tre dager igjen. Alle pengene skal gå til å hjelpe andre i bygda.

Venner og kjente fra et rikt liv ville ta del i denne fest til ære for Terje.

Terje gjennomgikk en hjertetransplantasjon og har etter det vært mye ut og inn på sykehus. Han lot seg imponere av jobben Sykehusklovnene gjorde vis a vis barna. Terje var selv litt av en tryllekunstner og underholder og stilte opp når han kunne.

Det var trangt om passen i festsalen da det skulle tas avskjed med Terje Koch på en spesiell måte ettersom det ikke har vært noe begravelse.

Del:
Annonse